X

רשת קפה גרג: מתכון לעוגת מוס ריבת חלב

לעוגה חשיבות כה רבה עד כדי כך שמציינים עבורה בעולם, יום מיוחד. יום העוגה נערך ב- 20.07.21 והקונדיטורים של רשת קפה גרג, חושפים את  מתכון עוגת מוס ריבת חלב. עוגה עשירה, מרשימה,  ומתאימה לכל אירוח.   

מרכיבים לבסיס העוגה:

100 ג' חמאה, 100 ג' סוכר, 2 ביצים, 100 ג' שוקולד מריר, 5 ג' וניל, 35 ג' קמח ללא גלוטן.

מוס ריבת חלב:

5 ג' ג'לטין , 25 מ"ל מים קרים, 320 ג' ריבת חלב, 500 מ"ל שמנת מתוקה.

גרג עוגת מוס ריבת חלב צלם אנטולי מיכאלו

קראנץ':

 100 ג' שוקולד לבן, 20 ג' פתיתי קוקוס קלוי.

ציפוי  העוגה:

160 ג' ריבת חלב, 15 מ"ל שמנת מתוקה.

אופן הכנה:

בסיס –  מניחים את השוקולד והחמאה בקערה,  למיקרוגל. טורפים פנימה סוכר ותמצית וניל. להוסיף ביצים ושאר מרכיבים. יוצקים בתוך תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בחום תנור 160 מעלות.

קראנץ' – מניחים את השוקולד בתוך קערה למיקרוגל, מערבבים פנימה את פתיתי הקוקוס ויוצקים על גבי בסיס הבראוניז בשכבה אחידה. מקפיאים עד השלב הבא.

מוס ריבת חלב – מערבבים את הג'לטין יחד עם המים הקרים. מניחים את ריבת החלב בקערה למיקרוגל לריכוך.מקציפים את השמנת המתוקה, בהדרגה מוסיפים את ריבת החלב. מערבבים 2 כפות מהקצפת לתוך קערית הג'לטין המומס. יוצקים את המוס על גבי הקרנץ' שבתבנית ומקפיאים למשך ארבע שעות עד שלב הציפוי.

ציפוי –  מניחים בקערית חסינת חום את ריבת החלב יחד עם השמנת המתוקה, מחממים כדקה במיקורגל לחימום וריכוך, מערבבים היטב ויוצקים בצורה אחידה על פני המוס. משיבים למקפיא להתייצבות.

בתיאבון…. 

זהבה הופמן:
Related Post