X

תעשיית המסעדנות הכינה מתווה ליציאה מהסגר

במכתב ששלחו המסעדנים המאגדים תחת הלוגו "מסעדנים חזקים ביחד" לשר הממשלה הם כותבים כי תעשיית המסעדנות הישראלית היא תעשייה שמדינת ישראל חפצה בהמשך קיומה ושגשוגה.

• תעשייה של כ 13,000 עסקים. • נסגרו כבר מעל 1000 מסעדות מהסגר הראשון! הצפי לאבד עוד 2000 עד

סוף הסגר הנוכחי. • כ 000, 250 עובדים, מנהלים, יזמים ובעלי עסקים. • מחזור עסקי של מעל 21 מיליארד ש״ח בשנת 2019. • משרתים מעל 2 מיליון לקוחות ביום, בכל רחבי הארץ.

אסטרטגיית יציאה של המסעדנות מהסגר השני

להלן המלצתנו ליישום שלבי היציאה מהסגר בהתחשב ובהתבסס על נתוני התחלואה והמודלים של משרד הבריאות:

שלב ראשון: ▪ מצב התחלואה:  אחוז החיוביים מסך הבדיקות – קטן מ-10%

▪ הקלות: ▫ אישור על "טייק אווי" ממסעדות.

שלב שני: ▪ מצב התחלואה:  אחוז החיוביים מסך הבדיקות – קטן מ-10%

▪ הקלות: ▫ החזרת ההושבה בחוץ במסעדות.

▫ מגבלות התקהלות – לפי מתווה הרמזור.

שלב שלישי: ▪ מצב התחלואה:  אחוז החיוביים מסך הבדיקות – קטן מ-5%

▪ הקלות: פתיחת המסעדות, בתי הקפה. ▫ החזרת ההושבה בחוץ בברים.▫ מגבלות התקהלות – לפי מתווה הרמזור.

לאור האמור לעיל המסעדנות תעמוד בתו הסגול ותוכנית הרמזור בצאתה חזרה לפעילות.

ה״תו הסגול״

המתווה שמשרד הבריאות הגדיר לפעילות תעשיית המסעדנות והברים ולכמות הלקוחות המצומצמת שהוגדרה ע״י משרד הבריאות מביא את הבאות להנחת בסיס הדיון ע״פ נתוני משרד הבריאות:

1 .במשלוחים ממסעדות – היו 0 הדבקות.

2 .בטייק אווי TA היו 0 הדבקות.

3 .בישיבה במסעדה – עומד על פחות מ %4 מכלל ההדבקות בכל חודשי המשבר.

4 .המסעדנות הינה תעשייה מפוקחת ע״י משרד הבריאות גם בשגרה.

5 .מומחיות המסעדנות היא טיפול, בישול וניהול חומרי גלם.

6 .בריאות הציבור הינה חלק מהמומיות של תעשיית המסעדנות.

7 .מסעדה שלא מקפידה כיום על הגינה יתרה ועל התו הסגול – הציבור מוקיע אותה והיא מאבד יכולת להתפרנס, קרי הנורמה הציבורית מובילה להקפדה נוספת.

8 .התו הסגול הוכיח את עצמו לעניין שיפור המצב לכלל תעשיית המסעדנות חשוב להבהיר את הבאות:

א. ״התו הסגול״ – את המתווה הגדרנו בחודש מאי עם הצוות של פרופסור גרוטו

והקפדנו על 3 עקרונות עיקריים:

1 .בריאות הציבור – המתווה בראש ובראשונה חייב להגן על בריאות הציבור (הלקוחות והעובדים).

2 .חווית לקוח – מסעדנות אינה רק להשביע רעב, מסעדנות הינה חלק מתרבות קולינרית שחווית ההגשה, השירות, הקולינריה חשובה אל פחות וזה מה שמביא לקוחות.

3 .כלכלה לעסקים – המודל חייב לתמוך בכדאיות הכלכלית של המסעדנים. משכך אנו מאמצים אותו ופועלים רבות להקפיד שהוא ייושם בכל המסעדות והברים ברחבי הארץ.

2  ההירתמות שלכם למען תעשיית המסעדנות של ישראל מבורכת ובשם מאות אלפי העובדים בתעשייה שכמהים לשוב לעבוד ולפרנס את משפחותיהם. פתיחת הטיקאויי וההושבה בחוץ תהא לא פחות מגלגל הצלה לתעשייה הטובעת בימים אלו.

אל תיתנו לתעשיית המסעדנות ומאות אלי העובדים בה לקרוס.הוכחנו ועודנו מוכיחים שמסעדנות אינה תעשייה מדבקת ולכן תשחררו במייד טייקאויי והושבה בחוץ למען בריאות המשק, בריאות הציבורית ובריאות הנפש!

עדי ישראלי:
Related Post