X

רשת "ביגה פסטה בר" מציעה מבחר פסטות לחגיגות יום הפסטה הבינלאומי

סניפי ביגה פסטה בר, סניף נשר חיפה, יציעו למעלה מ- 30 סוגי מנות של פסטות טריות, ופסטות ללא גלוטן, לזניות, רביולי, פיצות ופוקצ'ות הישר מהטבון, מגוון רחב של סלטים בהרכבה אישית, וכריכים. פסטות לקניה במשקל ורטבים לצריכה ביתית. המחירים ינועו החל מ-35 ₪ ועד 60 ₪ . ויוצעו גם שירותי משלוחים.

מנות הפסטה יוגשו בכלים חד־פעמיים. בנוסף, הרשת תציע מגוון מגשי אירוח מפנקים. וניתן יהיה לערוך בסניפים אירועים וימי הולדת של עד כ- 100 איש.

יונתן גווילי מנכ"ל רשת ביגה פסטה בר: "כולם אוהבים אותה, ובכל העולם אוכלים אותה במאות צורות שונות, מן הראוי שהיא תקבל מקום של כבוד לא רק בתזונה שלנו אלא גם בלוח השנה…ה"פסטה", סביר להניח כי היא המלכה הבלתי מעורערת של המטבח, כזו שמזינה מיליוני אנשים ברחבי העולם.

ברוטב שמנת או עגבניות? או אולי על בסיס חמאה ועשבי תיבול בכלל. אולי כפשטידה או סלט? או אולי בכלל כתוספת למרק? כן ל"מלכה" אינספור אפשרויות, במשך השנים האחרונות כשהתודעה לצריכת מזון ללא גלוטן עלתה משמעותית, כמו כן, המודעות לארלגנים ורגישוית אחרות הביאו את היצרנים לחשוב לכיוון פסטות ממגוון רחב של קטניות ותחליפים שונים ולאו דווקא מקמח דורום לפי המתכון הקלאסי. כל חג פסח אנו נחשפים למוצרי פסטה ללא גלוטן חדשים מה שלדעתי קצת הורס את חווית הפסח עתירת המצות וכאבי הבטן.

היום על המדפים במרכולים וברשתות השיווק ניתן לראות כיצד תופעת הפסטות ללא גלוטן תופסת תאוצה ולא, (ולא זה לא משמין פחות אם כך חשבתם). יחד עם ייבוא מגוון של מוצרים מאסיה הכוללים, נודלס על בסיס קמח כוסמת, איטריות על בסיס קמח אורז, אטריות על בסיס שיבולת שועל, קינואה ועוד. אשר נפוצות במסעדות האסיאתיתו יותר.

במסעדות, פסטות מקמחים שונים פחות פופולריות עקב דרישה מאד נמוכה מצד הלקוחות, ניתן למצוא כמעט בכל תפריט של בית קפה ומסעדה אפשרות לפסטה ללא גלוטן. ובטרנד ה- RAW FOOD ניתן לראות ירקות שהפכו לספגטי כגון דלורית וזוקיני או לרביולי מפרוסות קולורבי או סלק.

לסיכום, מגוון סוגי הפסטות הקיים היום באמת מאפשר אינספור אפשרויות לשילוב בתזונה היומיומית גם אם אנחנו כן צורכים גלוטן, איטריות ללא גלוטן, איטריות בשילוב ירקות ועוד יכילו מגוון רחב של סיבים תזונתיים, ויטמינים, חלבונים ועוד אשר מומלצים לשילוב בתזונה היומיומית.  

צלם: שי בן אפרים

מצ"ב דוגמאות למנות מתפריט רשת ביגה פסטה בר: פניני מוצרלה מעושנת 34 ₪, ספגטי סלסה סלמון 57 ₪ , ניוקי פרומג'ו 49 ₪ , לזניה 44 ₪ , פפרדלה ערמונים 44 ₪ , קלצונה תרד וגבינת עיזים 45 ₪, פיצה א-לה ורדה 52 ₪ , סלט פסטה וגבינה מלוחה 42 ₪  ועוד.

מגשי אירוח: מיני פוקאצ'ה – 145 ₪ – 18 יחי'

ירקות חתוכים – 89 ₪ סלט פסטה וגבינה מלוחה – 139 ₪

סלט פנצלנה – 139 ₪ מיני מאפים מתוקים 119 ₪ – 20 יחי'

שיפודי קפרזה – 145ש"ח כירכוני פיקולו 160 ₪ 12 יחי'

ירקות אנטי פסטי- 125 ₪ מבחר מתוקים 160 ₪ מיני מאפים מתוקים 119 שח – 20 יחי'

מצ"ב מתכון פנה ללא גלוטן ברוטב מלנזנה

מרכיבים:

פנה ללא גלוטן חצילים חתוכים לקוביות לאחר טיגון בשמן עמוק

זיתי קלמטה חצוייים ענף טימין עגבניות מרוסקות

מלח פלפל שחור גרוס  גבינה בולגרית 5% קשה

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה, למחבת רחבה יוצקים כף שמן זית, ומניחים את ענף הטימין.

מטגנים קלות למשך חצי דקה. מוציאים את ענף הטימין. יוצקים את העגבניות, ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים את החצילים והזיתים. מוסיפים את הפסטה המבושלת מערבבים היטב, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעט גבינה מלוחה מפוררת מעל.

אטריות אורז בקרם בטטה ,ערמונים וג'ינג'ר.

מרכיבים:

אטריות אורז חלוטות לפי ההוראות שעל האריזה

3 בטטות צרות עטופות בנייר כסף ואפויות בתנור עד ריכוך ומקולפות.

חופן וחצי ערמונים בוואקום כפית שורש גינג'ר מגורד כפית שום מגורד 

 רבע כפית בהרט מלח קרם קוקוס עלי בזיליקום 

אופן ההכנה:

בבלנדר מניחים את הבטטות הקלופות ואת שאר המרכיבים וטוחנים היטב עד מחית חלקה.

יוצקים מצקת למחבת ומחממים, מוסיפים חופן גדול  של אטריות אורז. מפזרים עלי בזיליקום קרועים.

רשת ביגה נמצאת בבעלות  יאיר מלכה, גלעד אלמוג, ניר אדרי ורן בן דוד.  הרשת הוקמה בשנת 1999 כרשת בתי קפה פרמיום המציעה מטבח איכותי ובריא. תפריט הרשת מורכב ממנות בריאות עשירות בערכים תזונתיים תוך מתן דגש על מנות ללא גלוטן וללא סוכר ומוצרים טבעיים. רשת ביגה מונה כיום 40 סניפים ברחבי הארץ.

זהבה הופמן:
Related Post