ראש השנה הוא זמן של חגיגה והתחלות חדשות. כשאנו פותחים שנה חדשה, כדאי להתחיל אותה בנימה בריאה. שילוב של פטריות וירקות בארוחות החגיגיות שלכם יכול להוסיף גם לתזונה וגם לטעם. יש לנו שני מתכונים מענגים ובריאים הכוללים פטריות וירקות, יחד עם טיפים לשמירה על תזונה מזינה במהלך האירוע המיוחד הזה – כדאי להדפיס ולשמור.
2 מתכונים הכוללים פטריות וירקות בריאים
המתכון הראשון שלנו הוא של ירכי עוף עם שפע של פטריות. עבור הרכיבים נצטרך 4 ירכי עוף חצויות, מלח ופלפל גרוס לפי הטעם, 2 כפות עלי טימין טריים, 1/4 כוס שמן זית, 4 פטריות מלך היער קצוצות גס, 2 בצלי שאלוט פרוסים, קופסה של פטריות לבנות שי-מג'י, 2 שיני שום קצוצות, 2 כפות טימין, 4 פטריות שיטאקי קצוצות גס (בלי הרגל), 2 פטריות מלך היער חתוכות לקוביות, 5 כוסות יין לבן יבש וחופן עלי פטרוזיליה קצוצים.
הוראות ההכנה: מתבלים את העוף במלח, פלפל, ועלי טימין, מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח וצורבים את העוף משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים את העוף מהסיר, מוסיפים לסיר את בצלצלי השאלוט, השום והתימין ומאדים כדקה. מוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל ומטגנים תוך ערבוב במשך שתי דקות עד שהפטריות מתרככות. מחזירים את העוף לסיר, יוצקים את היין, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה. לסיום מפזרים על המנה פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.
עוד מתכון נהדר שיש לנו שבולט מבין מתכונים לראש השנה הוא של סלט פטריות אקזוטיות בגריל. הרכיבים למנה הם חבילה אחת תערובת פטריות אקזוטיות, 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק, 2 כפות חומץ אורז, 10 בצלצלי שאלוט או 3 בצלים גדולים, עלים מ-3 גבעולי שמיר, חומץ בלסמי, 2 שיני שום קצוצות, 2 כפות שמן שומשום, 3 כפות רוטב סויה, 1 כפית דבש או סילאן (סירופ תמרים), עלים מ-3 גבעולים של נענע, כף שומשום שחור (לא חובה).
הוראות ההכנה: מפרידים את אשכולות הפטריות ופורסים את פטריות מלך היער לאורך. מחממים מחבת על להבה גבוהה, מוסיפים כף שמן, וצולים את הפטריות כ-3 דקות עד להשחמה קלה. מעבירים לקערה. מוסיפים את הבצלים למחבת, יוצקים כף שמן ומטגנים כ-5 דקות עד שהם נצרבים קלות.
מעבירים את הבצל המטוגן לקערה עם הפטריות. מוסיפים לקערה את השום, הג'ינג'ר, שמן השומשום, רוטב הסויה, הדבש/סילאן והחומץ. מערבבים היטב ומתקנים תיבול לפי הטעם. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, מפזרים שומשום שחור ומקשטים בעלי נענע ושמיר.
טיפים לתזונה בריאה בראש השנה
כאשר אתם מכינים את הארוחה לחג, אתם יכולים לבצע בחירות קטנות שיעשו את כל ההבדל בין אוכל בריא ומזין לבין כזה שיש בו מרכיבים פחות בריאים. מומלץ לבחור במרכיבים טריים ועונתיים, להגביל את תוספות הסוכר והשומנים, לשלב דגנים מלאים ולהתחשב בגודל המנות – אל תפריזו בגודל המנות, אפשר לשבוע גם מגודל מנה סבירה.
עם הטיפים הללו ושילוב מרכיבים בריאים במתכונים שלכם, תוכלו ליהנות מחגיגת ראש השנה בריאה ומשמעותית עם בני המשפחה. שתהיה לכולם שנה טובה ומתוקה!