X

קורונה: עובדים שיצאו לבידוד ועובדים שנשארו בעבודה – מה הזכויות שלהם?

בצד הוראות הממשלה על סגירת מתחמי קניונים, בילוי ופנאי, צמצום העבודה במשק, הקריאה לעבודה מרחוק, הורתה ממשלה בצווי חירום על המשך העבודה בשירותים חיוניים כמו  שירותי הרפואה, ששרשרת אספקת המזון והתרופות ועוד.

מה דינם של עובדים אלו שממשיכים להעניק שירות הכולל מגע עם קהל רב, ואשר למרות אמצעי המיגון , יתכן וידבקו בנגיף כפי שכבר קרה במדינות רבות.

עו"ד סמי אבו ורדה

מי  יכסה את הנזקים האישיים שלהם? כמה יקבל עובד ששהה בבידוד?  עו"ד  סאמי אבו ורדה, מומחה לתביעות נזקין, ביטוח לאומי ורשלנות רפואית מציג את הפתרונות.

פיצויים לעובד שחלה בקורונה :

עובד אשר נאלץ להמשיך ולעבוד למרות המצב ועקב כך חלה בקורונה, זכאי לקבל פיצוי מהביטוח הלאומי כמו כל נפגע בעבודה . פגיעת קורונה כפגיעה בעבודה יכולה להתרחש בהרבה מאוד מצבים בהם העובד נדבק במהלך עבודתו. לכן,יש לבחון כל מצב לגופו.

לגבי תביעת נזיקין, העובד יכול לתבוע את מעבידו במידה וזה למשל לא סיפק לו אמצעי מיגון מתאימים או גם את מדינת ישראל, אשר אילצה אותו לעבוד בעבודה אותה סיווגה כעבודה חיונית בשעת חירום. נושא זה מורכב וככל הנראה יתברר בהמשך.

בכל מקרה, ממליץ עו"ד סאמי אבו ורדה לעובדים במשק בתקופה זו, לנקוט באמצעי זהירות מקסימאליים בהתאם לתנאי עבודתם ואם , חס ושלום, יחלו בקורונה, לשמור את כל התיעוד הרפואי על מנת לממש את זכויותיהם.

מה יהיה שכרו של עובד שהיה בבידוד?

משרד הבריאות קבע ש-14 ימי הבידוד הראשונים יחשבו כימי מחלה ללא צורך בהצגת תעודת מחלה. חוק דמי מחלה קובע עבור היום הראשון אין העובד זכאי לתשלום. עבור היום השני והשלישי יקבל 50% משכרו ומהיום הרביעי הוא יקבל שכר מלא. בהמשך יתברר האם ימי המחלה יהיו על חשבון המעביד או ניצול ימי חופשה של העובד או חל"ת( חופשה ללא תשלום) על חשבון ביטח לאומי או פיצוי אחר מהמדינה. כל זה יתברר בהמשך.

האם ניתן לפטר עובד שהיה בבידוד?

חוק דמי מחלה קובע שמעסיק לא רשאי לפטר עובד  שנעדר עקב מחלה. ההוראות שניתנו עכשיו גם קובעות שהמעביד אינו יכול לדרוש מעובד שנמצא בבידוד להגיע לעבודה. אסור לאפשר לעובד להיכנס למקום העבודה גם אם הוא רוצה ואסור לפטר אותו.

דן ליאורי:
Related Post