X

מיזם: דבש מהגגות בירושלים נמכר לחג

המיזם הירושלמי סינסילה מכשיר נשים מקומיות לגידול דבורים בבית, על הגג, ואף למכור את הדבש שנאסף. חברת Epson התגייסה לסייע ותרמה מדפסת תוויות משוכללת לקידום מאמצי המכירה והשיווק. סיפור מתוק לקראת ראש השנה שבפתח

פרויקט סינסילה, היוזמה המתוקה של נשים ירושלמיות והסביבה, שמגדלות דבורים ומייצרות דבש למכירה זכתה באחרונה לתהודה ברשת, לאחר שהנשים יצאו לקמפיין גיוס למיזם. את הקריאה שמעו בחברת Epson ישראל, שהתגייסה אף היא לסייע ותרמה מדפסת מתקדמת, המאפשרת הדפסה של תוויות איכותיות לצנצנות הדבש שמייצרות הנשים המשתתפות בפרויקט. הסיבה, אומרים בחברה: זהו מיזם שמתחבר לערכים הקהילתיים ומוטו הקיימות של Epson.

קרדיט התמונות   FUNIA

פרויקט סינסילה שפועל כחלק מעמותת מוסללה, לקח את הרעיון שבמרחב צפוף כמו מזרח ירושלים יש פוטנציאל עצום ולא ממומש במרחב הגגות. במקביל, הכירו מקימי המרכז בסכנה בה נמצאת אוכלוסיית הדבורים העולמית, ובצורך הגובר לשמר אותן ולסייע להן לשגשג כדי לתמוך בסביבה הטבעית שלנו.

הקורס הראשון לגידול דבורים בגישה הביו-דינאמית נערך בהנחיית יוסי אוד והוא הוביל ליצירתה של  רשת מגדלות דבורים הפרושה על פני גגות, מרפסות וחצרות של המשתתפות. קהילת מגדלות הדבורים לא זו בלבד שתורמת להפיכת העיר לירוקה יותר, היא גם כלי אפקטיבי להעצמה כלכלית, כאשר משתתפות הקורס מתאגדות תחת קואפרטיב ״נשות הדבש״ ויחד הן מובילות את מכירת הדבש הופכות בעצמן ליזמיות לכל דבר.

מאז הקמתו הכשיר הפרויקט כ- 100 נשים ממזרח ירושלים לטפח כוורות  ומשרד הכלכלה יחד עם עוד 3 קרנות נוספות הצטרף למהלך בכדי לממן ולהכשיר עוד 500 נשים שיצטרפו ליוזמה בשנים הבאות.

"אנחנו זקוקים לתקווה, אבל בשילוב עם מעשים. סינסילה עוזר להעניק תקווה, וזה מחולל שינוי", אומר
האדריכל טארק נאסר, שבתוך שנתיים הפך את הקומה העליונה ושתי המרפסות הגדולות של הספרייה העירונית בשכונת ואדי ג'וז שבמזרח ירושלים לבית ספר לדבוראות, גינון גגות וחקלאות עירונית. על פי החזון שלו מדובר כבר בשנה הראשונה של המיזם על ליקוט עצמי של מעל 3-4 טונות דבש שיימכר בצנצנות ממותגות של סינסילה.

וכאן נכנסה חברת Epson ישראל לתמונה, שתרמה מדפסת TM-C3500, המאפשרת הדפסה של תוויות איכותיות למארזי הדבש שמייצרות הנשים. מדובר במדפסת מדבקות צבעונית שולחנית וחסכונית, להפקת מדבקות במקום ולפי דרישה בנפחים קטנים, עם פליטות חום נמוכות, דיו חסכוני ועמיד ובכמות מוגבלת – למניעת בזבוז אנרגיה וחומרים.

"אנחנו גאים לתרום לפרויקט שמשלב ערכים חברתיים ואקולוגיים בצורה כל כך ברורה," מסביר דניאל בן מויאל, מנהל פיתוח עסקי ב-Epson ישראל.  "בהדפסת התוויות In-House ועל פי הצורך הנשים שולטות במאת האחוזים בשינויים הנדרשים בכל מארז נתון. קל לנהל את התהליך, מגודל התווית ועד הצבע שלה וכמובן עיצובה הכללי. הדפסת תוויות במדפסות ייעודיות שמדפיסות בצבע ובטכנולוגיית הזרקת דיו מאפשרת דיוק אסתטי רב וההדפסה  על פי דרישה עוזרת באוטומציה של התהליך כולו ומצמצמת אפשרות לטעויות אנוש״.

"המדפסות של Epson הולכות לאפשר לנו להגדיל את הפרויקט באופן בר-קיימא ולשקף את איכות המוצר של הנשים המעורבות בפרויקט, ובכך לאפשר להן לשקף את הגאווה שלהן במוצר עצמו," אומר נאסר. "מדובר בתרומה רבת ערך שתאפשר לנו לקחת את הפרויקט לשלב הבא. זהו מודל חדש של חדשנות בת-קיימא."

דן ליאורי:
Related Post