X

למחקר פורץ דרך: דרושים מתמודדים עם פוסט טראומה מהשירות הצבאי

מטרת המחקר היא להשוות בין שתי שיטות טיפול בפוסט טראומה צבאית. המחקר אינו מיועד לחיילים מהמלחמה הנוכחית, אלא עבור אלה שסובלים כבר תקופה ארוכה מפוסט טראומה בעקבות שירותם הצבאי. המשתתפים יעברו תהליך טיפול אצל מיטב המטפלים בתחום הפסיכוטראומה בישראל, בקליניקות ברחבי הארץ.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

מטיב – המרכז הישראלי לפסיכוטראומה, מגייס משתתפים למחקר שעוסק בהבדלים שבין שיטות הטיפול השונות המוצעות היום לחיילים משוחררים שמתמודדים עם פוסט טראומה.

באמצעות המחקר ינסו במרכז מטיב להבין את חשיבות הדגשים השונים של שיטות הטיפול, ואת יעילותן של השיטות לסייע לנפגעי טראומה לעבד את החוויות שעברו, לחזק את מנגנוני התמודדות ולשוב לתפקוד ולחיים מלאים. 

ד"ר אנה הארווד גרוס
קרדיט יחסי ציבור

המחקר החל לפני כשנתיים אולם הוא נעצר בעקבות המלחמה ועתה כאמור חוזרים להפעיל אותו. עד היום השתתפו במחקר 30 חיילים משוחררים המתמודדים עם פוסט טראומה, ולדברי ד"ר אנה הארווד-גרוס, מנהלת את יחידת המחקר של מטיב, המשתתפים העידו על שיפור משמעותי במצבם.

"אנו רואים חשיבות רבה בטיפול גם בהיבטים הפיזיולוגים של הטראומה כחלק מהליך הטיפול. לאור זאת ובעקבות הוכחות מקדימות על יעילותם של שני טיפולים בפוסט טראומה הוחלט לקיים מחקר מעמיק המשווה בין האפקטיביות של שניהם", הסבירה ד"ר הארווד-גרוס. "שני הטיפולים שמוצעים במסגרת המחקר הם טיפול SE  (החוויה הסומטית) וטיפול PE  (חשיפה ממושכת) בטיפול בטראומה. מדובר במפגשים שבועיים עם מיטב המטפלים בתחום הפוסט טראומה.  

ד"ר הארווד-גרוס הוסיפה כי המחקר אינו מיועד לחיילים מהמלחמה הנוכחית, אלא עבור אלה שסובלים כבר תקופה ארוכה מפוסט טראומה בעקבות שירותם בצה"ל. "במסגרת המחקר מקבלים המשתתפים ללא תשלום טיפול מקצועי ממטפלים בתחום הפוסט טראומה מרחבי הארץ".

המעוניינים להשתתף במחקר מוזמנים לפנות למייל: shir@metiv.org

או לשלוח וואטספ לטלפון 02-5952240

יובל פלג: עיתונאי, עורך ומרצה לתקשורת
Related Post