לכל אחד יש במטבח כלים יקרים יותר, וכאלו שיקרים פחות כשהמטרה היא לשמור על כולם באופן שווה, וליהנות מהם לאורך זמן. כך, כיום מוכרות שיטות מדהימות לשמירה על מחבתות וסירים למשל – החל משימוש בלימון וחומץ להסרת כתמי שומן עיקשים, ועד להשרייה במים רותחים. אבל מה לגבי סכיני שף שהן חלק בלתי נפרד ממטבחים ביתיים כיום?
נכון, קוראים להן סכיני שף אבל למען האמת, בסך הכל מדובר בסכינים איכותיות מאוד שהופכות את כל העבודה במטבח להרבה יותר פשוטה ויעילה. ישנן רמות שונות של סכינים איכותיות, כך שכל אחד יכול לבחור בסכין מצוינת במחיר נגיש. וכמובן, אין צורך להפוך לשפים אמיתיים בכדי להחזיק בסטנדרטים גבוהים בכל הקשור לסכינים שבמטבח שלכם!
כך תשמרו על הסכינים המעולות שברשותכם
- הכל מתחיל באחסון נכון – לא תאמינו עד כמה אחסון הסכין ישפיע על החדות שלה. למשל, אם הסכין מאוחסנת במגירה עם כלים אחרים, החיכוך לאורך הזמן עלול להקהות את הלהב. ההמלצה היא לאחסן את סכיני השף במעמד מיוחד.
- סטנד לסכינים – הבה נרחיב מעט על המעמד המיוחד של סכין שף! סטנדים אלו עשויים בדרך כלל עץ והם מכילים חריצים בגדלים שונים, בכדי לאחסן סכינים שונות בגדלים שונים. כל אדם שנהנה מהמטבח יודע שכל סכין מתאימה לשימושים אחרים, כך שכדאי לשמור על כולן חדות ככל האפשר.
- מעמד מגנטי – אופציה אחרת שגם חוסכת מקום על השיש, היא מעמד מגנטי. תולים אותו על הקיר, ועליו אפשר להדביק בקלות את הסכינים. כך מבטיחים הימנעות מלאה מהחיכוך שבין סכינים לכלים אחרים במגירה, והן יהיו נגישות לכם בכל זמן.
- קרש חיתוך – לא תאמינו כמה סוגים של קרש חיתוך קיימים בשוק, חלקם נחשבים איכותיים יותר וחלקם פחות. ההמלצה היא להצטייד בקרש חיתוך מעץ או קרש סינטי. מובן שגם לאלו יש רמות וכדאי לברר היטב לפני שבוחרים את הקרש החדש. זכרו, קרש חלש מידי עלול להיהרס תוך כדי עבודה, כך שתמצאו את עצמכם מחליפים בתדירות גבוהה מידי.
- איך משחיזים? – אחד הדברים החשובים ביותר לזכור בכל הנוגע לסכין שף, הוא נושא ההשחזה. לא צריך לעשות זאת בכל יום, אבל כן כדאי להקפיד על השחזה שבועית לכל הפחות. הרי הסכין הינה חלק בלתי נפרד כמעט מכל פעולה שנבצע במטבח ומסיבה זו, נרצה שהן תמיד תהיינה זמינות ואיכותיות עבורנו.
כלי מטבח איכותיים לחוויית בישול יוצאת מהכלל
בסופו של דבר כשאנחנו שומרים על כלי המטבח שלנו; על הסירים, על מכשירי החשמל, על סכיני שף שבחרנו בקפידה, כל אלו ישרתו אותנו לאורך שנים ארוכות ויהפכו כל חוויה שלנו במטבח ליוצאת מהכלל. כל פעולה הופכת קלה ויעילה יותר, והטעמים? הרי כולם יודעים שטעמים משובחים מתחילים בכלים איכותיים.