X

חיפה: ערב הוקרה לבוגרי מעברת "שער העלייה"

'שער העלייה' אינו רק שם של שכונה בפאתי הכניסה הדרומית לחיפה. בעבר היה 'שער העלייה' מחנה קליטה ומחנה מעבר מרכזי לעולים שהגיעו לנמל חיפה בעלייה הגדולה שהחלה עם קום מדינת ישראל.

עם העלייה הגדולה בשנות החמישים נוצרה מצוקת דיור במדינה הצעירה, וכדי לקלוט את המוני העולים הוקמו ברחבי הארץ 35 מחנות עולים. 'שער העלייה', ששמו הרשמי היה "בית עולים שער העלייה", היה הגדול מביניהם: במהלך כ–5 שנים עברו בו למעלה מ-200 אלף איש.

מעברת שער העלייה צילום: זולטן קלוגר

תנאי החיים במחנות העולים היו קשים מאוד: עשרות אנשים הצטופפו באולמות גדולים, ללא פרטיות ובתנאי תברואה ירודים. המחנה, ששימש בהמשך גם כמעברה, הוא הפרק הראשון בחייהם בארץ של רבים מאוד.

בערב ההוקרה, שיתקיים ביום שלישי, 14.5, באודיטוריום חיפה, יספרו לראשונה בוגרי המעברה את סיפורם – סיפור גבורתם על קשיי המעברה, המחלות, השפה ועל היציאה לתקומה והקמת מדינת ישראל.

את הערב יזמו מרכז 'חדרים' – בית לתרבות ויצירה יהודית ישראלית בחיפה ומחלקת התרבות של עיריית חיפה . 'חדרים', מיסודם של עמותת "היכל אליהו", "בית הספר הריאלי העברי בחיפה" ו"בית מורשה", מציע מגוון פעילויות תרבות ורוח לתושבי חיפה והצפון, במטרה לקדם חברה ה"מרגישה בבית" בתרבותה, מתוך פתיחות לגוונים הרבים בחברה הישראלית.

שי הרשקוביץ – מנכ"ל בית מורשה: "ערב ההוקרה המרגש יעניק במה לאחד מפרקי ההיסטוריה שטרם סופרו, על העלייה לארץ ישראל ועל הקמת המדינה. הסיפורים האלה מייצגים דור שלם, שקולו לא נשמע מספיק עד היום, ובערב הזה נכבד את סיפורו. זו גאווה גדולה עבורנו לתת במה לאותם סיפורים שטרם סופרו, ולהעלות על נס את תרומת של העולים למדינה".

זהבה הופמן:
Related Post