סעודות מרהיבות עם מספר רב של מנות הן ללא ספק תענוג, אך לא בכל יום ואפילו לא בכל שבוע יש לנו את הזמן או החשק להשקעה שכזו. למרבה המזל גם לא צריך לעבוד בפרך במטבח עבור כל ארוחה, כאשר ישנה האפשרות לבחור בארוחות מחבת נפלאות. הכנו לכם מידע מפורט על ארוחות המחבת השוות ביותר, כדי שתהיה לכם השראה בפעם הבאה שתרצו לבשל בקלילות ובהנאה.
שקשוקה
בלתי אפשרי לדבר על ארוחות מחבת מבלי להתחיל בשקשוקה האגדית. ארוחה זו היא כבר שנים רבות חלק מרכזי ובלתי נפרד מהמטבח הישראלי. מאכל מפורסם זה הגיע מצפון אפריקה ובגרסה הקלאסית ביותר שלו הוא משלב ביצים, עגבניות, בצל, שום ופלפלים, כולם מבושלים במחבת אחת. עולים ממדינות מרוקו, אלג'יר, לוב ותוניסיה הביאו את המאכל ומאז הכול היסטוריה. לכל עדה שקשוקה עם טוויסט מעט שונה המביא את הטעמים המיוחדים מארץ המקור שלה. כמובן שאף שקשוקה לא תהיה שלמה ללא תוספת של חלה ומומלץ שתהיה גם טחינה.
בחלוף השנים התחילו להופיע גם גרסאות מיוחדות של המאכל החורגות מהמתכון המסורתי. לדוגמה ישנה השקשוקה הירוקה המשלבת לרוב דווקא בסיס שמנת ולא עגבניות, עם תרד וכרישה. גרסה נוספת היא שקשוקה בשרית על בסיס עגבניות, עם נקניקיות מרגז. האמת היא שאתם לגמרי יכולים להתפרע ולשים בשקשוקה שלכם כל דבר שאתם אוהבים כמו פטריות, גבינות או בשרים.
מוקפץ
אם אתם רוצים ארוחה שלמה במחבת שיש בה פחמימה, חלבון, ירקות ומלא טעם, מוקפץ הוא הבחירה המושלמת עבורכם. כשמכינים את המנה הזו מאוד קשה לטעות, משום שאפשר לשים בה כל כך רבה מרכיבים טעימים ומעוררי תאבון. כל שעליכם לעשות הוא לבחור את סוג הירקות שאתם רוצים לשלב כמו פלפלים, פטריות, קישואים, בצל או כל ירק אחר. תוכלו לבחור גם אם אתם רוצים אטריות או אורז ולהחליט האם אתם רוצים להוסיף מקור חלבון כמו חזה עוף, בקר, טופו ואולי אתם דווקא רוצים לשלב סלמון. אגב, אם יש לכם אורז מהיום שלפני זו הזדמנות נהדרת להכין מוקפץ.
הסוד האמיתי למוקפץ מוצלח הוא להשקיע ברוטב טעים. סויה, טריאקי, חומץ אורז או חמאת בוטנים הם רק חלק מהמרכיבים שיהפכו כל מוקפץ צבעוני לחגיגה. כל ההכנה מתרכזת במחבת אחת, אין צורך לתמרן בין סירים ומחבתות במרץ. עוד יתרון למנה זו היא שכולם אוהבים אותה, ילדים ומבוגרים כאחד, כך שהיא בהחלט יכולה להתאים כארוחת צהריים משפחתית בהנאה גדולה.
פריטטה
מתכון נפלא נוסף שאותו תוכלו להכין במחבת אחת בלבד היא הפריטטה. מאכל זה אשר מקורותיו איטלקיים וספרדיים, יעזור לכם למנוע הצטברות של כלים בכיור וגם ישביע את כל יושבי השולחן. מקור השם של המנה מגיע מהפועל לטגן, כלומר ההכנה במחבת ממש מצויה בשמו.
למעשה כשבוחנים את מתכוני הפריטטה בפשטות מגלים שבעצם מדובר בחביתה עם מגוון תוספות נפלאות. אופן ההכנה הוא בהחלט פשוט אך יוצר מאכל אוורירי ומלא בכל טוב שאתם חייבים לנסות. את הפריטטה מכינים בטיגון בחום נמוך ולאורך זמן רב, כאשר בתחילה מבשלים אותה במחבת על הגז ולאחר מכן מכניסים את המחבת לתנור. הגרסה הספרדית של המאכל משלבת תמיד תפוחי אדמה, בעוד שבזו האיטלקית לא מדובר במרכיב חובה, אך הוא בהחלט מככב בה לא פעם. בנוסף לתפוחי האדמה אפשר לשלב גבינות, ירוקים כמו מנגולד ותרד וירקות כמו לבבות ארטישוק, פטריות ופלפלים. הרשו לעצמכם לשחק עם המנה ולמצוא את שילוב הטעמים המושלם עבורכם.
פאייה
והינה עוד מאכל ספרדי מפורסם ביותר, שאותו תוכלו להכין במחבת אחת. למעשה, השם של המנה ממש מתרגם למילה "מחבת" בוולנסיה, חבל הארץ מספרד שממנו היא מגיעה. הבסיס של מנה זו הוא אורז, שאותו מבשלים במחבת עצמה ולא בנפרד. כך הוא סופג את כל הטעמים המדהימים של המרכיבים השונים. מומלץ לשלב בנוסף גם ירקות, בשר, עוף וירקות מגוונים.
חשוב מאוד שלא לוותר על תיבול באמצעות שמן זית וזעפרן, המעניקים למנה את הטעם הייחודי של וגם את הצבע הצהבהב שלה. מדובר במנה מלאה בשמחת חיים שתספק לכם את כל מה שאתם אוהבים בארוחה במחבת אחת בלבד.