טיפ חדשות
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
מבזקי חדשות:
  • סקר רופאים חדש: מה הם טיפולי ההצערה שאינם כירורגיים הכי משמעותיים
  • תנועת אומ"ץ: "כמו במשטרים אפלים"- תוקפת את הצעת החוק לשליטה בתקשורת של השר קרעי
  • מותג הדרמו-קוסמטיקה הצרפתי המוביל לה רוש-פוזה חוגג 50 שנה של דרמטולוגיה פורצת דרך
  • תן פיק מתנות בהתאמה אישית…
  • קינדר ג'וי מביא את חווית עולם היורה לישראל – חוויה כפולה של טעם והרפתקה!
  • סניף MOSES SHOP בקניון עזריאלי הוד השרון הפך לכשר
  • סקר: מה מניע אנשים לעבור לדיור מוגן?
  • מותג הטיפוח ליראק פריז משיק: סטיק חדשני לטיפול מקומי בפיגמנטציה ובפגמי עור
  • שר העבודה בכנס השנתי של איגוד הל"ב: אנהל מאבק קשה מול האוצר להעלאת קצבת הזקנה
  • 10 עובדות על מצעי פרקל – הבחירה האולטימטיבית לשינה איכותית ונעימה
טיפ חדשות
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
תעשיית המסעדנות הכינה מתווה ליציאה מהסגר
ראשי » ישראל » תעשיית המסעדנות הכינה מתווה ליציאה מהסגר

תעשיית המסעדנות הכינה מתווה ליציאה מהסגר

15 באוקטובר 2020 14:36

-שלחה את המתווה לכל שרי הממשלה והמסעדנים יפנו אליהם אישית לביצוע התוכנית

במכתב ששלחו המסעדנים המאגדים תחת הלוגו "מסעדנים חזקים ביחד" לשר הממשלה הם כותבים כי תעשיית המסעדנות הישראלית היא תעשייה שמדינת ישראל חפצה בהמשך קיומה ושגשוגה.

• תעשייה של כ 13,000 עסקים. • נסגרו כבר מעל 1000 מסעדות מהסגר הראשון! הצפי לאבד עוד 2000 עד

סוף הסגר הנוכחי. • כ 000, 250 עובדים, מנהלים, יזמים ובעלי עסקים. • מחזור עסקי של מעל 21 מיליארד ש״ח בשנת 2019. • משרתים מעל 2 מיליון לקוחות ביום, בכל רחבי הארץ.

אסטרטגיית יציאה של המסעדנות מהסגר השני

להלן המלצתנו ליישום שלבי היציאה מהסגר בהתחשב ובהתבסס על נתוני התחלואה והמודלים של משרד הבריאות:

שלב ראשון: ▪ מצב התחלואה:  אחוז החיוביים מסך הבדיקות – קטן מ-10%

▪ הקלות: ▫ אישור על "טייק אווי" ממסעדות.

שלב שני: ▪ מצב התחלואה:  אחוז החיוביים מסך הבדיקות – קטן מ-10%

▪ הקלות: ▫ החזרת ההושבה בחוץ במסעדות.

▫ מגבלות התקהלות – לפי מתווה הרמזור.

שלב שלישי: ▪ מצב התחלואה:  אחוז החיוביים מסך הבדיקות – קטן מ-5%

▪ הקלות: פתיחת המסעדות, בתי הקפה. ▫ החזרת ההושבה בחוץ בברים.▫ מגבלות התקהלות – לפי מתווה הרמזור.

לאור האמור לעיל המסעדנות תעמוד בתו הסגול ותוכנית הרמזור בצאתה חזרה לפעילות.

ה״תו הסגול״

המתווה שמשרד הבריאות הגדיר לפעילות תעשיית המסעדנות והברים ולכמות הלקוחות המצומצמת שהוגדרה ע״י משרד הבריאות מביא את הבאות להנחת בסיס הדיון ע״פ נתוני משרד הבריאות:

1 .במשלוחים ממסעדות – היו 0 הדבקות.

2 .בטייק אווי TA היו 0 הדבקות.

3 .בישיבה במסעדה – עומד על פחות מ %4 מכלל ההדבקות בכל חודשי המשבר.

4 .המסעדנות הינה תעשייה מפוקחת ע״י משרד הבריאות גם בשגרה.

5 .מומחיות המסעדנות היא טיפול, בישול וניהול חומרי גלם.

6 .בריאות הציבור הינה חלק מהמומיות של תעשיית המסעדנות.

7 .מסעדה שלא מקפידה כיום על הגינה יתרה ועל התו הסגול – הציבור מוקיע אותה והיא מאבד יכולת להתפרנס, קרי הנורמה הציבורית מובילה להקפדה נוספת.

8 .התו הסגול הוכיח את עצמו לעניין שיפור המצב לכלל תעשיית המסעדנות חשוב להבהיר את הבאות:

א. ״התו הסגול״ – את המתווה הגדרנו בחודש מאי עם הצוות של פרופסור גרוטו

והקפדנו על 3 עקרונות עיקריים:

1 .בריאות הציבור – המתווה בראש ובראשונה חייב להגן על בריאות הציבור (הלקוחות והעובדים).

2 .חווית לקוח – מסעדנות אינה רק להשביע רעב, מסעדנות הינה חלק מתרבות קולינרית שחווית ההגשה, השירות, הקולינריה חשובה אל פחות וזה מה שמביא לקוחות.

3 .כלכלה לעסקים – המודל חייב לתמוך בכדאיות הכלכלית של המסעדנים. משכך אנו מאמצים אותו ופועלים רבות להקפיד שהוא ייושם בכל המסעדות והברים ברחבי הארץ.

2  ההירתמות שלכם למען תעשיית המסעדנות של ישראל מבורכת ובשם מאות אלפי העובדים בתעשייה שכמהים לשוב לעבוד ולפרנס את משפחותיהם. פתיחת הטיקאויי וההושבה בחוץ תהא לא פחות מגלגל הצלה לתעשייה הטובעת בימים אלו.

אל תיתנו לתעשיית המסעדנות ומאות אלי העובדים בה לקרוס.הוכחנו ועודנו מוכיחים שמסעדנות אינה תעשייה מדבקת ולכן תשחררו במייד טייקאויי והושבה בחוץ למען בריאות המשק, בריאות הציבורית ובריאות הנפש!

ממשלת ישראל מסעדנים
« פוסט קודם
פוסט הבא »
טיפ יומי
21 במאי 2025 עדי ישראלי

תן פיק מתנות בהתאמה אישית…

– כי כל אחד אוהב להרגיש שמישהו חשב עליו * כמה טיפים לבחירת מתנות


היפוקמפוס - Data Marketing ומסעות לקוח
אודות טיפ

אתר החדשות Tip היה מראשוני אתרי החדשות באינטרנט בישראל בסוף שנות ה-90 של המאה הקודמת. האתר הביא סיפורים בלעדיים בצד ידיעות חדשותיות ממגוון נושאים. לאחר פעילות של כמה שנים האתר נסגר .

דווקא בימים אלה, שבהם עוברת התקשרות הישראלית טלטלה עזה, חשנו צורך בחידוש הפורמט של אתר חדשות בלתי תלוי, המביא לגולשים את מבחר החדשות ובצידם הטיפים החמים של הרגע.

 

הגינות ויושרה עיתונאית

אנו מבטיחים להימנע ככל שניתן מהעלאת תכנים פוגעניים, מהצגת ידיעות המבוססות על שמועות, כי אנו נאמנים לאתיקה העיתונאית האחת והיחידה: לדווח את האמת, בזמן הנתון, בהגינות וביושרה עיתונאית.

מנהל האתר, יובל פלג, עיתונאי ותיק ומרצה לעיתונות באוניברסיטאות ובמכללות אקדמיות, יחד עם צוות הכותבים ישמרו על הכללים האלה ויהיו פתוחים וקשובים לכל בקשה, פנייה או הערה על תוכני האתר.

צור קשר

ניתן ליצור איתנו קשר באמצעות המייל:

[email protected]

מערכת האתר פועלת על פי חוק ומכבדת את זכויות היוצרים – לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים – אם זיהיתם יצירה שלכם באתר אתם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט [email protected]

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס