מוזיאון העיר חיפה חנך ביום חמישי האחרון (7.2.19) תערוכה חדשה, המגוללת את סיפורו של בית החולים הגדול בצפון – רמב"ם.
תחת הכותרת "יד על הדופק", מציג מוזיאון העיר את סיפורו של המרכז הרפואי, דרך עיניים חיפאיות, בין השנים 1918, אז היה בית חולים בריטי ממשלתי ועד לימינו אנו, בהם רמב"ם הפך לאחד מבתי החולים המובילים בארץ. התערוכה המרתקת הינה חלק מאירועי שנות ה-80 לרמב"ם, המצוינים בימים אלו.
באירוע הפתיחה לקחו חלק רבים מנציגי הנהלת רמב"ם, בכירי בית החולים, ותיקיו וידידיו וכן אנשי רוח ותרבות חיפאיים. את דברי הברכה נשאו ד"ר צבי בן-ישי, לשעבר סגן מנהל רמב"ם, הגב' נעמה לזימי, יו"ר דירקטוריון מוזיאוני חיפה, פרופ' רפי ביאר, מנהל רמב"ם, הגב' ענבר דרור לקס, אוצרת מוזיאון העיר והגב' ליאת מרגלית, אוצרת התערוכה. את התערוכה יזמה נורית נאה – מנהלת הארכיון ברמב"ם, וסייעו בהקמתה עודד מאיר, מנהל השיווק ברמב"ם וסגנו אייל שטרנבך.
בדבריו ציין פרופ' ביאר את התמורות והשינויים שעבר רמב"ם לאורך השנים, כפי שניתן לראות בציר הזמן המוצג בתערוכה: "מאז החל רמב"ם את דרכו כבית החולים הממשלתי הבריטי ועד להפיכתו לבית החולים הגדול בצפון, מהמובילים בארץ ובעל שם בעולם, התפתח המוסד הרפואי שלנו מעשור לעשור.
התערוכה החדשה מספקת הצצה אל עולם הרפואה הישראלי ומראה כיצד בתי החולים בכלל ורמב"ם בפרט התמודדו עם אותם הקשיים לאורך העשורים. לצד אלו, התערוכה מציגה גם את ההצלחות שלנו לאורך השנים: הטכנולוגיות החדשות, פריצות הדרך הטיפוליות והניתוחיות, נקודות הציון של בית החולים שלנו כמו השתלת הכליה הראשונה בארץ, השימוש הראשון בתא לחץ ועוד.
רמב"ם, הרבה יותר ממקום שבו מטפלים באנשים, הוא סמל לישראליות, לדו-קיום, לערכים של הומניות וחדשנות, לפסיפס אנושי מרתק שהיו קיימים בו מאז ומתמיד. כשהסתובבנו בין חללי המוזיאון וראינו איך בית החולים שלנו הופך למיצג מרשים, קשה היה שלא להתרגש. הידיעה שאנחנו חלק בלתי נפרד מדפי ההיסטוריה היא לא פחות ממדהימה".
התערוכה החדשה, המיועדת לכל המשפחה, משלבת מיצגים היסטוריים, צילומי ארכיון וציוד רפואי חדש וישן לצד אמצעי המחשה אינטראקטיביים ומאפשרת למבקרים לקחת חלק פעיל בגילוי פרקי ההיסטוריה של בית החולים רמב"ם, כמו גם התנסות בתחומי רפואה שונים. התערוכה תוצג במוזיאון העיר חיפה עד לתאריך 13.7.2019. הציבור הרחב מוזמן להגיע.
כשבית החולים הגדול בצפון הופך לתערוכה במוזיאון: https://youtu.be/mNirLj3-H8k
צילום ועריכה: נתנאל אייזיק, דוברות רמב"ם.