הוריו של תינוק, תושבי הצפון, שנפטר במרכז הרפואי רמב"ם, תובעים את משרד הבריאות על רשלנות רפואית שגרמה למותו, כך נטען בכתב התביעה שהוגש על ידי עו"ד סאמי אבו ורדה מחיפה, מומחה לרשלנות רפואית, לבית משפט השלום בחיפה.
התינוק נולד פג וסבל מומים בליבו. עבר צנתור וניתוחים. כעבור 4 חודשים מצבו התייצב ,ו. הוא תוכנן להשתחרר לביתו אבל יום לפני הבחינה אמו כי "האחות מחזיקה בידה מזרק גדול המכיל תרופה בצבע שונה מזו שניתנה לו בדרך קבע" לשאלתה, אמרה האחות שמדובר באותה תרופה שניתנה לו על בסיס יומי,.
לאחר הזרקת התרופה וה "התייעצה האחות שהזריקה עם האחות האחראית וככל הנראה הבינה את הטעות הקריטית שעשתה". אז ניתנה הנחיה להשגיח על התינוק ולבדוק מדדים כל חצי שעה.
ההנחיה לא קוימה . לקראת חצות הבחינה האם שלחץ דמו של התינוק יורד ופנתה לאחות במשמרת אבל האחות לא ניגשה לתינוק. המוניטור אליו חובר התינוק החל לצפצף. הורי התינוק התרוצצו במחלקות, בחיפוש אחר עזרה. בסופו של דבר האחיות החלו בפעולות ההחייאה. "לרופא התורן לקח זמן רב להגיע ובהגעתו היה המנוח כבר אפור / שחור, ללא דופק" נטען בתביעה.
בחוות דעת שצורפה כתב מומחה לטיפול נמרץ בילדים, בין השאר כי הטיפול הרפואי שניתן " לא תאם את הסטנדרט הרפואי המקובל". לדבריו אסור היה לתת לתינוק את התרופה שקיבל. עוד קבע המומחה כי "… הזמן שחלף מזיהוי הטעות בבוקר ועד להתדרדרות שבמאוד ייתכן כי קשורה בתרופה לא נוצל כראוי להערכות לקראת סיבוכים אפשריים. גם ללא דום לב היה רצוי לעקוב לפחות 48 שעות בטיפול נמרץ ילדים …".
סכום הפיצויים הושאר להחלטת בית המשפט.