מבקרים, חובבי אמנות, אנשי חינוך, משפחות ותלמידים מכל רחבי הארץ הגיעו לבקר במוזיאון המוזו שנפתח לקהל ביום שישי האחרון.
המוזיאון המקורי שבו יצירות, עבודות ומייצבים בתחומים שונים הוקם בתוך מבנה מפעל הקרח המיתולוגי של קריית ים אשר הפך לסופרמרקט ואחרי כן ננטש ועתה הפך למוזיאון. במקום פועלות סדנאות יצירה והדרכות על בסיס ימי קבוע החל מהשעה שמונה בבוקר ועד השעה שמונה בערב והוא פתוח לקהל ללא תשלום.
לאירועי הפתיחה הגיעו קרוב ל- 3,000 מבקרים אשר ביקשו לראות את שלל המוצגים במקום. בין השאר משך תשומת לב מיוחדת מיצב אורקולי מרגש במיוחד של האמנית שרון גלזברג המביא את סיפוריהם העולים החדשים לעיר, בהם עולים מכל גלויות ישראל, ניצולי שואה וילדי הארץ.

הסיפורים מוקרנים בטכנולוגיה מיוחדת לתוך ארגז חול וגורמים למתבונן לעבור חוויה יוצאת דופן כאילו חולות הים, המאפיינים את העיר, מספרים את הסיפור. מרגשים במיוחד היו סיפוריהם של ניצולי שואה תושבי העיר וכן סיפורה של עולה מתימן אשר אחד מילדיה נחטף מיד עם לידתו.
לצד כל אלה בולטת ומושכת תשומת לב במיוחד עבודתו של גיא שרף אשר הקים בתוך מבנה של מקרר חיצוני, אשר שימש בעבר כמקום לאחסון הסחורות, מיצב פיסולי־מוזיקלי המורכב מאובייקטים המופעלים במגע בידי הקהל.
ראש העיר דוד אבן צור אשר חנך את הפסטיבל אמר למבקרים "אין כמו פעילות תרבותית, מכל סוג, כדי לאחד בין בני אדם, כדי לפתוח את הלבבות ולרומם את הנפש, והעיניים של כולכם מוכיחות כמה שזה נכון – י תרבות היא הפלפל והמלח של כל קהילה. מי שמכיר אותי יודע כמה שהנושא הזה קרוב לליבי ומי שמכיר את קריית ים יודע כמה שהעיר הזו מלאה ועשירה בתבלינים מכל סוג אפשרי."
אבן צור שיבח את הרעיון להקמתו של המיזם ובמיוחד של האוצרת הראשית מילנה גיצין אדירם אשר בחרה להביא אותו לקריית ים.
לפני פתיחתו של המוזיאון ערכו אנשי פרויקט מוזו עבודת תחקיר שארכה כחצי שנה במהלכה נפגשו המפעילים עם תושבים רבים ערכו מפגשי הפעלה בקהילה. חלקם אף התגוררו בעיר במשך שבועות, הן לצורך היכרות עם העיר והן לצורך עבודה על יצירותיהם, אשר רבות מהן עוסקות בנושא קליטת העלייה, חופי הים ונופיה של העיר.
האוצרת הראשית, מילנה גיצין אדירם, הודתה בהתרגשות לראש העיר ולכל צוות העירייה אשר ליווה אותה לאורך כל התהליך וציינה כי שיתוף הפעולה עם הרשות לצורך הפעלת המוזיאון היה חסר תקדים. כבר עתה ברור כי ההרשמה המוקדמת לסיורים במקום מלאה עד אפס מקום ולרשות המבקרים הועמדה רשימת המתנה .