בשבוע שעבר החלטתי שהגיע הזמן לנסות ולאפות. זו הייתה ההזדמנות המושלמת, המשפחה בדיוק הגיעה לביקור מארצות הברית, כולל דודים ודודות, בני דודים, אחיינים. לאירוע שכזה חיכיתי. כמובן שלא רק אני הכנתי מאפים לכבוד האירוע..
היו איתי כמה מומחיות שיודעות את העבודה ואפילו האחיין שלי שתאמינו לי מי היה מאמין, אבל כשזה נוגע לאפייה הוא אלוף. בכל אופן, החלטתי שהסיכון לא גדול כל כך. אם אצליח אזכה להאכיל הרבה פיות יקרים ללבי ואם לא אצליח, הכישלון החרוץ שלי יתאדה בין שאר המאפים המקצועיים של שאר גברות האחוזה. נשמע לי הולם, ראוי ונהדר.

אז בשלב הראושן הלכתי לספרי האפייה והבישול של אמא שלי, מיותר לציין שאלו ספרים משנות השמונים ולכן לא מצאתי בהם דבר. לא אמרתי נואש ושמתי פעמי לעבר גוגל. גוגל אף פעם לא מאכזב אותי. הוא יודע הכל על הכל ותמיד נמצא שם בשבילי. גם הפעם גוגל לא אכזב. כשביקשתי לדעת יותר על אפייה הוא הציג בפני אינספור מתכונים שלאט לאט הפכו להיות גשם כבד של מתכונים שלא הצלחתי לבחור מבניהם מה לאפות .
אחרי כמה שעות של שיטוט ותהיה ברשת האינטרנט נהייתי רעבה. החלטתי לעשות הפסקה קצרה לקפה ועוגה. כמובן שהמקום הטוב ביותר לקפה ועוגה הוא בית הקפה והמאפה השכונתי שלנו. ירדתי עם הכלב, בחרתי את המנה האהובה עלי מתפריט המתוקים, הצוות יודע בדיוק איך להכין את הקפה שאני אוהבת.. דברתי קצת עם מכרים שפגשתי, עצרו לידי כמה בעלי כלבים נחמדים, השמש זרחה, ואני המשכתי להינות מהמחשבה על אפיית עוגה מדהימה שכולם יתרגשו ממנה למשפחה שלי. אחרי שעה שעה וחצי או אולי אפילו יותר, נזכרתי שאני חייבת לחזור הביתה ולהמשיך את החיפוש אחר המתכון המושלם. עליתי הביתה, הכנתי עוד כוס תה. טיפלה עוגיות מהקופסא.. והתמקמתי בנוחות מול המחשב להמשיך את החיפוש שהפעם לקח אותי (אני מוכרחה להודות) למחוזות אחרים שלא תיארתי לעצמי שאגיע אליהם.
פתאום עלו לי כל מיני קישורים של קורסי קונדיטוריה והחלטתי להתעניין, ככה מתוך סקרנות לגבי מה בדיוק הם מציעים. השוק היה גדול. אם אתם כמוני – אדם שאין לו מושג או חצי מושג במטבח – בבישול או באפייה והחלטתם שאתם רוצים ללמוד קצת לבשל או לאפות – יש לכם אינספור מוסדות לימוד, קמפוסים, קורסים ותכניות בינלאומיות מובילות בסטנדרט אירופאי גבוהה במיוחד מסתבר – כאן בישראל! ללמודי קונדיטוריה.
הקורס מעניק לתלמידים את ההזדמנות להיחשף לצוות מורים מן השורה הראשונה שמקנים לתלמידים הבנה עמוקה של תהליכים וטכניקות לרבות תכונות של חומרי גלם ביחס לעצמם וביחס למרכיבים אחרים במתכון. התמחות בטכניקות אפייה שונות. הקורסים המושקעים מעניקים לסטודנטים תעודת הסמכה ומאפשרים להם לרכוש ידע והשכלה במקצוע נדרש נחשק מבוקש ויוקרתי.