המותג אלפרו מציע לכבוד ראש השנה עוגת פרווה טבעונית מנצחת , עוגת תפוחים מתובלת טעימה בטרוף, ומתאימה לטבעונים שבינינו וגם לאלה שרוצים להפתיע את האורחים בעוגת תפוחים פרווה משגעת בתום הארוחה החגיגית.
מרכיבים לעוגה בקוטר 20 ס"מ:
לבצק:
2 תפוחים בינוניים, קלופים
3 כפות סירופ מייפל טבעי
3 כפות זרעי פשתן טחון
1/3 כוס מים פושרים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
80 מ"ל (1/3 כוס) משקה שקדים אורגני ללא סוכר של אלפרו
1 כף חומץ 5%
1 כפית סודה לשתייה
180 גרם (1 כוס + 4 כפות) קמח כוסמין מלא
1.5 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
1/4 כפית הל טחון (אופציונלי)
חופן אגוזים, קצוצים גס (אופציונלי)
להגשה:
מעט אבקת סוכר
חופן שקדים פרוסים קלויים
סילאן
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
- מוציאים את ליבת התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ. מעבירים לקערה, יוצקים מעל את המייפל, מערבבים ומשאירים בצד.
- מניחים בקערת ערבוב גדולה את זרעי הפשתן הטחונים, יוצקים מעל את המים, מערבבים ומשאירים לכמה דקות.
- מוסיפים לקערה את הסוכר, השמן ומשקה השקדים ומערבבים היטב. מוסיפים את החומץ והסודה ומערבבים שוב.
- מנפים פנימה את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים עד שמתקבל בצק סמיך.
- מוסיפים את התפוחים במייפל והאגוזים ומערבבים שוב עד שהם נטמעים בבצק.
- מעבירים את הבצק לתבנית, מיישרים ואופים כ-50 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח ללא פירורים. אם העוגה משחימה מהר מדי מלמעלה, מכסים את התבנית בנייר כסף.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים, תחילה בתוך התבנית ולאחר מכן מחוצה לה על הרשת.
- זורים מעט אבקת סוכר ומגישים עם סילאן.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
- אפשר להחליף את קמח הכוסמין בכמות זהה של קמח רגיל או קמח מלא.
- הבצק יוצא סמיך וזה בסדר, באפייה התפוחים מגירים נוזלים.
- תשתמשו בתבלינים בהתאם לטעם האישי.
- אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאוהבים. מומלץ להשתמש בזנים עסיסיים ולא קמחיים, כמו גרני סמית, יונתן, פינק ליידי.
- אפשר להחליף את האגוזים בשקדים או אגוזי פקאן, ואופשר להשמיט אותם מהמתכון.
בתאבון
עוגת תפוחים מתובלת עם טופו וקרמל צילום: אולגה טוקשר