החגים בפתח ואיתם ההכנות למנות שיפתיעו את כולם. המותג מאסטר שף מציג מתכון משגע לכדורי אורז מטוגנים במילוי בשר ותירס. מנה מיוחדת וטעימה בטרוף שלא תפסיק לקבל מחמאות בשולחן.
מרכיבים: אורז: 3 כוסות אורז הודי בסמטי מאסטר שף
3 כוסות מים 1/4 כוס קורנפלור 1 כפית מלח
רוטב:
1/2 כוס רוטב סויה מאסטר שף 1/4 כוס רוטב טריאקי מאסטר שף
1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ 1/2 כפית שום קצוץ

מלית:
1 כף שמן 250 גרם בשר בקר טחון 1/4 כפית מלח קורט פלפל שחור
1/2 בצל, חתוך לקוביות קטנות 1 כוס תירס שימורים של מאסטר שף
1 כף קורנפלור 1 כף מים שמן לטיגון
הברשה:
1/2 כוס רוטב סויה מאסטר שף 3 כפות רוטב טריאקי מאסטר שף
הגשה:
רוטב צ'ילי חופן עירית קצוצה
אופן הכנה:
- מכינים את האורז: שמים בקערה את כל המרכיבים, מערבבים, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-12 דקות, או עד שכל המים נספגים, והאורז רך ודביק. מכבים את האש ומשאירים לנוח ל-10 דקות. מערבבים היטב ומשאירים בצד.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את כל המרכיבים ומשאירים בצד.
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבקר, מתבלים ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות, עד שהוא מחליף את צבעו. מוסיפים את הבצל, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את התירס ומקפיצים כדקה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.
- מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים ומוסיפים את התערובת למחבת. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מכבים את האש.
- מכינים את הכדורים: מרפדים קערה בקוטר כ-12-14 ס"מ בניילון נצמד. מניחים בתחתית הכלי 2 כפות אורז ובעזרת הידיים רטובות מצמידים אותו לדפנות הקערה לשכבה אחידה.
- מניחים במרכז כ-1/2 כף מהמלית וסוגרים את הניילון עם האורז שמסביב למלית לשקית הדוקה. מהדקים ומקנים לשקית האורז צורת כדור. מורידים את הניילון וממשיכים עם יתר המצרכים.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הכדורים (3-4 בכל סבב) מכל הצדדים עד שהם מתחילים להזהיב. הופכים בעזרת מלקחיים.
- מברישים את המשולשים בתערובת הסויה והטריאקי, מפזרים את העירית ומגישים עם רוטב צ'ילי בצד.
בתאבון…!!