
לפני כשנתיים הוקמה ע"י השר לבטחון פנים גלעד ארדן ומפכ"ל המשטרה רב ניצב רוני אלשיך, המנהלת לשיפור שירותי משטרה לחברה הערבית בישראל.אחד מיעדי המנהלת הינו גיוס שוטרים מוסלמים על מנת ליצור קשת רחבה של משטרה רב תרבותית ולשפר את שירותי המשטרה לאוכלוסייה הערבית בישראל.
היום התקיים בראשות המפכ"ל רב ניצב רוני אלשיך יום של מחווה והוקרה לאוכלוסיה זו לרגל חודש הרמדאן. בתחילתו של היום נערך מפגש של ראש אמ"ש, ניצב גילה גזיאל, ראש המנהלת, ניצב ג'אמל חכרוש, ויועצת המפכ"ל לענייני נשים, תנ"צ יפעת שקלר, עם קצינות ערביות על מנת להעמיק את ההיכרות בין הצדדים ולבחון את הצרכים והאתגרים העומדים בפני אוכלוסיה זו.
בשעות הערב נערכה ארוחת איפטאר בראשות המפכ"ל ראש המנהלת,ראש אמ"ש קציני מטה וסגל המנהלת ,לקצינים ושוטרים מוסלמים וזאת כמחווה והוקרה לרגל חודש הרמדאן.
נציגי חניכי פרוייקט "הישגים" המתקיים כיום במנהלת רס"מ פאדי ג'אבגר וסמל לור מקדאד התמקדו בדבריהם בתופעת האלימות שרשויות האכיפה חייבות להדרש אליה.
ראש המנהלת בפתח דבריו ברך את הנוכחים: "אני רואה אתכם כאנשים אמיצים בחברתנו, אתם בחרתם לצאת מהבועה ולעשות מעשה.לעשות למען האחר תוך הפגנת אומץ, נחישות ואמונה שלמה בדרך שלכם. והנה היום אני יכול לומר בבטחה כי בקרב החברה הערבית מתחילים להרגיש את רוח השינוי״.
מפכ"ל המשטרה, רנ"צ רוני אלשיך, אמר: ״לכבוד הוא לי להיות כאן אתכם בארוחת האיפטאר ולברך אתכם ב"צִיאָמָן מַקְבוּלָן וָאִפְטַרָאן הָאנִיָאן" השנה בחרנו לארח אתכם כדי לציין את כברת הדרך שצעדנו יחד בתקופה האחרונה.
במעמד מיוחד זה נמצאים עמנו, 50 קצינים וקצינות מוסלמים, 31 שוטרות מוסלמיות שגויסו על ידי המנהלת, 19 שוטרי פרויקט "הישגים" ו-40 שוטרי קציני ואזרחי מנהלת החברה הערבית עצמה. כולם כאחד, עוזרים לנו להיות משטרה טובה יותר, שוויונית יותר, מבינה יותר את החברה הערבית ואת אתגריה היחודיים. אנו במשטרה, מעוניינים לשמש דוגמא ומופת לחברה הישראלית, להראות שניתן לשרת יחדיו ולפעול יחד לטובת כל החברה בישראל ולא לתת לקיצוניים ולמסיתים חלילה, לפרום את הרקמה האנושית העדינה של החברה בישראל. מעבר לערך המקצועי של שילוב מוסלמים, זהו תנאי לתחושה של האזרח, שזו גם המשטרה שלו. בשנתיים האחרונות עברנו כברת דרך משמעותית בתחום שיפור שירותי המשטרה במגזר הערבי – חניכת תחנות משטרה בכפר כנא ובג'סר א זרקא, חתימה על כתב אמנה המסכם את ההישגים אשר נתנו פתרון לחסמים שעמדו בדרך לפריסת תחנות משטרה. בישובי החברה הערבית, חשפנו את הנוער לפעילות המשטרה, פיתחנו תכנית ארצית בקרב תנועות הנוער העובד והלומד ועוד״.
בסיום הוסיף המפכ״ל: ״מאחל לקול השפוי והאחראי בחברה הערבית להמשיך ולצמוח. יחד נוביל לאיכות חיים לחברה הערבית ולשילוב ראוי של ערביי ישראל בכל רבדי העשייה בישראל.
ּּּכּל עָאם וָאִנְתוּּ בְחִ'יר״.
משטרת ישראל תמשיך בפעילותה לשילוב שוטרים מוסלמים בארגון מתוך כוונה למתן שירותי משטרה טובים יותר ולהעלאת איכות החיים לאוכלוסיה הערבית.