
רוני גמזו, מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר תומך בעמדת המנתחים הפלסטיים וטוען כי משרד הבריאות צריך להפעיל סמכותו כרגולטור ולפזר את הערפל בתחום הרפואה האסתטית. תחום הרפואה האסתטית שאיננה כירורגית נמצא בכותרות בעקבות ביקורת קשה שמשמיע האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית בהסתדרות הרפואית, בעניין הפריצות והזילות של העוסקים שאינם מומחים בתחום הגורמת לפגיעה בבריאות הציבור.
בכנס ראשי מערכת הבריאות שנערך לאחרונה בהרצליה בראשות העיתונאי רן רזניק מ"ישראל היום", העלה ד"ר מאיר כהן, יו"ר האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית טענות קשות על היעדר פעילות משרד הבריאות כרגולטור בתחום הרפואה האסתטית שאיננה כירורגית. "המקצוע שלנו מורכב משלושה חלקים: כירורגיה משחזרת, רפואה אסתטית כירורגית ורפואה אסתטית שאיננה כירורגית." אמר ד"ר כהן. "לצערנו מאז שנת 2015 לא מפעיל הרגולטור את סמכותו בתחום הרפואה האסתטית ובכך גורם לכניסה של גורמים לא מקצועיים לתחום". "בכל שבוע פונים לבתי החולים 5 עד 10 אזרחים עם סיבוכים משמעותיים לאחר טיפול אסתטי. הגשנו עשרות תלונות בעניין. "התחום דורש מהרגולטור להתעורר ולקבוע ראשית את גבולות העיסוק ושנית, מבחן לקביעת רף ידע למי שמעוניין לטפל באזרח".
פרופ' רוני גמזו ציין כי בתקופתו כמנכ"ל דאג לפזר את הערפל וקבע נהלים אולם לצערו משרד הבריאות לא אוכף את הנהלים שנקבעו. פרופ' גמזו הביע תמיכה בעמדת המנתחים הפלסטיים ואמר בכנס: "תפקיד הרגולטור לפזר את הערפל ובכך להגן על הציבור" אמר גמזו.
האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית הוקם במטרה להוות מסגרת ארגונית מקצועית לכ – 300 הרופאים המומחים והמתמחים העוסקים בכירורגיה פלסטית בישראל ולפעול לקידום ופיתוח המקצוע בתחום הטיפול, ההוראה והמחקר. האיגוד המהווה חלק בלתי נפרד מההסתדרות הרפואית בישראל, מטפח קשרים עם ארגונים בינלאומיים העוסקים בניתוחים פלסטיים ומתעדכן בחידושים ומגמות במטרה ליישמם בארץ. כחברי איגוד יכולים להצטרף רופאים ורופאות בעלי תואר מומחה בכירורגיה פלסטית. האיגוד מפעיל עמוד פייסבוק וכן אתר אינטרנט פתוח לציבור הכולל את רשימת המומחים וממליץ להיכנס אליו לפני ההחלטה על ביצוע ניתוח www.plasticsurgery.org.il