לאחר שנה וחצי ללא ארועי תרבות, פסטיבלים ומופעי תרבות משמעותיים ובצל העלייה בתחלואת הקורונה ייפתח ביום שלישי, 20.7 פסטיבל הלאדינו הבינלאומי בצפת עם שורה ארוכה של ארועים תחת כיפת השמיים, עשרות מופעים ואומנים, סיורים מודרכים ברחבי העיר צפת, קולינאריה אוטנטית עשירה ברוח הלאדינו ועוד!.
בעיריית צפת מזמינים את חובבי הלאדינו והציבור הרחב להנות מפסטיבל עשיר וייחודי הכולל תוכנית אומנותית עשירה במיוחד ושורה ארוכה של מופעים ללא תשלום עם האומנים המובילים: שלומי שבת, דיוויד ברוזה, יסמין שמעון פרנס, גלית גיאת, טריפונס, קובי זרקו, אורי בנאי, דיונוסיס, אהרון פררה, אנדלוסית מעלות- 'אלמוגרבייה', נדב שטיינברג, דגנית דדו, מוני ארמוזה, חיים קוזניץ, גל יוסטר עם הרכב קובני מיוחד, תזמורת מקאמאת ועוד!.
מבחינת שלומי שבת זו סגירת מעגל. לפני כשנה יומיים לפני שחלה בקורונה הגיע שלומי שבת לצפת להצטלם לפסטיבל הלאדינו הטלוויזיוני שהפיקו בעיר וכעת הוא חוזר לאחר שניצח את הקורונה, הפעם להופיע מול קהל רב שצפוי להגיע למופע.
הפסטיבל יימשך שלושה ימים בין התאריכים 20-22.7 כאשר לצד המופעים ברוח הלאדינו ובחיבור בין זמרי לאדינו מובילים לזמרים עכשוויים, הפסטיבל יכלול פעילות ענפה לאורך כל שעות היום, מופעים בשעות הערב והלילה, הרצאות במרכז הקבלה, תערוכות אומנות בשדרת הגלריות ובתערוכה הכללית, סיורים מודרכים בהובלת מרכז תיירות אסנט ועמותת רוח צפת, סיור באתר מיימי הלאדינו במאה ה 16 במנהרות לבנות ולהבנות, הקרנות מיוחדות ופעילויות בכל גופי התיירות בעיר.
בנוסף, בצד הקולינארי לרגל הפסטיבל הלאדינו במסעדות שונות בעיר יגישו מנות מהמטבח של דוברי הלאדינו: במסעדת סומאק שבמלון וילה גליליי יגישו את אחד הקינוחים שמזוהים באופן מובהק עם מטבח הלאדינו -הלצ'ו פורטוגז במשך שלושת יימי הפסטיבל בלבד.
במרכז התיירות אסנט יפעילו מסעדת פופ-אפ לשלושה ימים בהובלת הטבחית עליזה גבאי עם מגוון מנות מהמבטח הספרדי-ארצות הבלקן שנבחרו בקפידה, בין הייתר: הדולמאס פאלסאלס, סופריטו, פאייה, גומו (בוריקטוס בשר), חמינדוס וכו'. במסעדת סעודה בגן עדן החליטה יעל בריגל בעלת המסעדה לשלב מנת לאדינו מאפה בלקני במילוי גבינת קשקבל ותרד המוגש לצד פלפלים קלויים וציזיקי מרענן בעלות של 69 ₪. במסעדת הארי 8 תוגש מנת קפטיקס דה פארסה- קציצות הקרישה על בסיס בשר משובח, כרישה מבושלת ותפוחי אדמה , באינטרפציה ייחודית המחברת בין המאכל הנוסטלגי לקולינאריה העכשווית.