לרגל יום הפיצה הבינלאומי החל בשבת הבאה (9.2), המותג מאסטר שף מציג מתכון משגע לרול פיצה ענק ומגרה!
יום הפיצה שמח לכולם!
מרכיבים לתבנית 22-24 ס"מ:
500 גרם קמח מקצועי מאסטר שף
320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים פושרים
2 כפיות שמרים יבשים
25 גרם (2 כפות) סוכר
15 גרם (3 כפות) שמן זית
10 גרם (1.5 כפיות) מלח
לרוטב ומלית:
2-3 כפות שמן זית
1 קופסה (400 גרם) עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
3 כפות רסק עגבניות מאסטר שף
4 שיני שום, קצוצות דק
1 כפית סוכר
1 כפית אורגנו יבש
מלח ופלפל
200 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
1.5 כוסות טבעות זיתים שחורים / ירוקים או תירס
עלי בזיליקום (אופציונלי)
אופן הכנה:
- מכינים בצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, המים, השמרים, הסוכר והשמן ולשים במהירות נמוכה כ- 6-7 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד דקה עד שמתקבל בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים בין שעה לשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את שימורי העגבניות ומבשלים כ-3 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, השום והתבלינים, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
- לשים את הבצק כדי להוציא את האוויר ומרדדים על משטח עבודה מקומח למלבן גדול בעובי כ- 4 מ"מ.
- מורחים את המלבן ברוטב העגבניות, מפזרים את הגבינה והזיתים / התירס ובעזרת גלגלת פיצה חותכים לרצועות בעובי כ- 5-6 ס"מ.
- מגלגלים את הרצועה הראשונה לשבלול וממשיכים הלאה עם יתר הרצועות עד שמתקבל רול ענק.
- מניחים את הרול בתוך תבנית אפייה עגולה, מכסים ומתפיחים כ-15 דקות.
- אופים במשך 30-35 דקות, או עד שהמאפה זהוב והגבינה נמסה.
- מגישים מיד.
בתאבון..!
רול פיצה מאת מאסטר שף צילום: שני הלוי