לרגל יום האישה הבין-לאומי, מומחי האגודה למלחמה בסרטן מגישים עובדות מדעיות מעודכנות על הפחתת הסיכון לחלות בסרטן השד:
• פעילות גופנית – עוד ועוד מחקרים מוכיחים כי קיים קשר בין פעילות גופנית לירידה בסיכון לחלות בסרטן השד, בעיקר אחרי גיל המעבר. על פי המחקרים, ככל שנשים עוסקות יותר בפעילות גופנית, הסיכון שלהן לחלות בסרטן שד יורד ב21-12% לעומת נשים שאינן עוסקות בפעילות גופנית.
• משקל גוף תקין – עודף משקל או השמנת יתר (מגיל 18 ומעלה) מגבירים את הסיכון לסרטן שד בגיל המעבר. ככל שישנה עלייה גדולה יותר במשקל בגיל מבוגר, כך גדל הסיכון לסרטן שד בגיל המעבר. עודף משקל או השמנת יתר הם גורמים חשובים המובילים לסיכון גבוה להופעת סרטן שד לאחר גיל המעבר.

• תזונה בריאה – מחקרים לא הוכיחו בוודאות קשר בין סוגי מזון מסוימים ובין הסיכון לחלות בסרטן השד, אך נמצא כי תזונה בריאה ומאוזנת יכולה להפחית את הסיכון לחלות בסרטן השד. מה מומלץ? תפריט יומי מאוזן, שכולל צריכת שומן שאינה עולה על 30% מהצריכה היומית; שילוב ירקות ופירות; אכילת דגנים מלאים והגבלת בשר אדום ובשר מעובד.
• הימנעות מעישון – עישון מעלה את הסיכון לחלות במחלות סרטן שונות, בהן סרטן השד. הימנעות מעישון סיגריות, ומוצרי עישון בכלל, כולל נרגילה, תפחית את הסיכון לחלות. נמצא במחקרים כי העישון מקצר את תוחלת החיים בכ-10 שנים! מה מומלץ? לא לעשן ולהימנע מחשיפה לעישון פסיבי.
• הגבלת צריכת אלכוהול – יש קשר בין צריכת אלכוהול ובין הסיכון לחלות בסרטן השד. נמצאה עלייה של כ-7% עד 10% בסיכון לחלות בסרטן השד בקרב נשים השותות משקה אלכוהולי אחד ביום, ועלייה של כ-20% לחלות בסרטן השד בנשים השותות שני משקאות אלכוהוליים ויותר ביום בהשוואה לנשים שנמנעות מצריכת אלכוהול. צריכת אלכוהול יכולה לעודד צמיחת תאי אפיתל בבלוטות החלב ולגרום לעלייה ברמות ההורמון אסטרוגן. כתוצאה מכך עולה הסיכון להתפתחות סרטן שד בנשים.
• בדיקות סקר לגילוי מוקדם של סרטן השד – ביצוע שגרתי של בדיקות לגילוי מוקדם, בהתאם להמלצות על פי הגיל, מאפשר זיהוי של גידולים בשלבים מוקדמים ואף בשלב טרום סרטני.