מותו המצער של גבר בן 45, בריא שלא התלונן מעולם על כאבים בחזה עד ליום שבו חש כאבים ופנה לעזרה רפואית, שלרוע מזלו היתה רשלנית והביאה לפטירתו, היתה העילה לתביעת רשלנות רפואית שהגישה אלמנתו ובתו.
באמצעות עו"ד סאמי אבו ורדה מחיפה, מומחה לתביעות רשלנות רפואית ונזקי גוף, הגישו היורשות תביעה לבית משפט השלום בחיפה נגד שירותי בריאות כללית. בתביעה נטען כי המנוח, פנה תחילה לרופא בקופ"ח והתלונן על כאבי חזה לוחצים שמופיעים לסירוגין, ללא קשר למאמץ. רופא המשפחה הפנה אותו למיון בביה"ח "מאיר" עם בדיקת א.ק.ג. כעבור כשעתיים שוחרר מבית החולים לביתו ללא כל טיפול ועם המלצה לבצע מבחן מאמץ בהקדם.
כעבור יומיים, שוב חש כאבים חזקים ולוחצים בחזה עם חום ובחילות. רופא המשפחה הפנה אותו בדחיפות שוב לחדר המיון שם אובחן כסובל מאוטם בלב, הועבר מיד לחדר הצנתורים אולם הרופאים לא הצליחו לפתוח את העורק הראשי שהיה סתום. החולה הועבר ליחידה לטיפול נמרץ לבבי שם עבר בהמשך החייאה ונפטר כעבור יממה.
בחוות דעת של רופא מומחה שצורפה לתביעה נכתב כי בהגיעו בפעם הראשונה למיון לא היתה התייחסות למכתב ההפניה מרופא המשפחה. "השחרור היה רשלני" לדבריו, "אילו היה נשאר להשגחה נוספת ומטופל.. היה ניתן בסבירות גבוהה למנוע את האוטם שהתפתח תוך יומיים והמוות בטרם עת שנבע ממצב זה".
לגבי ההגעה השנייה למיון וביצוע הצנתור, כתב המומחה כי ההחלטה שלא להמשיך לניתוח מעקפים דחוף היתה שגויה שכן "לפי הספרות זו היתה בהחלט אפשרות". לדבריו "אלמלא הרשלנות המנוח הה צפוי להאריך ימים".
במסגרת הליך גישור אליו הגיעו הצדדים הוסכם כי מבלי להודות באחריותם, ישלמו שירותי בריאות כללית לאלמנה ובתה סך של 550,000 שקל. ההסכם קיבל תוקף של פסק דין.