הסקוטית מבית ישרקו, המייבאת ומשווקת מוצרי מזון מהמובילים בעולם, משיקה במסגרת השקה עולמית וגם כאן בישראל – ליקר אמרולה קרם וניל, עם 15.5% אלכוהול, שיצטרף למשקה האמרולה הקיים בארץ כבר 25 שנה.
תהליך ייצור המשקה בתערובת של שמנת טרייה, משובחת, ג'ינג'ר עוצמתי מניגריה ווניל ממדגסקר, עם תזקיק פירות מרולה. זיקוק ה"יין", שנעשה מהפרי מתבצע בדודים גדולים. לאחר הזיקוק מוסיפים המרכיבים השונים, בתהליך השמור לאמרולה ליקר. לאמרולה ארומות של וניל בורבון מדגסקני, מלוות רמזים חריפים של ג'ינג'ר עם פרי מרולה. שכבת שמנת קטיפתית שמציפה את חלל הפה. הליקר מכיל תמציות וניל ג'ינג'ר שמקורן רק באפריקה.
אמרולה וניל עשיר והרמוני, עם נגיעות חריפות. מומלץ להגיש קר ומתאים לכל קינוח שוקולד או פירות אדומים. ואף, יפתיע בקוקטיילים שמבוססים על אייריש קרים.
ליקר אמרולה – ליקר השמנת המעולה, השני בעולם מבין סוגי הליקרים, יוצר לראשונה בשנת 1989. תחילה הוא לא הכיל שמנת וכמעט הורד מהמדפים ואז, בהברקה של רגע, הוספה לו שמנת והוא הפך ללהיט היסטרי. מאז ועד היום, הפך האמרולה לפופולארי מאוד באפריקה ובעולם כולו וכיום הוא משווק ליותר מ-70 מדינות.
הליקר מיוצר מפרי עץ האמרולה, הגדל באופן טבעי בדרום אפריקה. הפרי נאסף בכל רחבי המדינה הענקית ומובל בכל דרך אפשרית, כולל באמצעות תושבי הסוואנות שאוספים אותו בשקיות ניילון, במכלים קטנים, בסירים ולפעמים גם בשקי בד עשויי בגדים ישנים ומביאים אותו ברגל למרכזי איסוף שבטיים. משם הוא עובר למרכזים גדולים יותר, עד שלבסוף הוא מגיע למרכז הייצור של הליקר, בסטלנבוש – בירת היין של דרום אפריקה. שם הוא מנוקה מקליפתו, נסחט ועובר תהליך תסיסה. עם סיום תהליך התסיסה, עובר הנוזל זיקוק בדודי נחושת ומשם עובר להתיישנות של כשנתיים בחביות עץ אלון.
במהלך השנתיים ובאופן מבוקר, מועשר הנוזל בתמצית מרוכזת של פרי האמרולה. השלב האחרון הוא יצירת הקרם, שהוא למעשה ערבובו של הליקר עם שמנת משובחת. תהליך זה נעשה בטכנולוגיות החדישות ביותר, וזאת על מנת להפיק מוצר מזוקק ובאיכות הגבוהה ביותר.
מחיר לצרכן: 79.90 ₪.