במעמד שר העבודה, יואב בן-צור, מ"מ מנכ"ל הביטוח הלאומי, צביקה כהן, סמנכ"ל בכיר מינהל אזרחים ותיקים במשרד הרווחה והביטחון החברתי, יריב מן, ראשי המשרדים והביטוח הלאומי, יקיים איגוד הל"ב – איגוד העמותות לזזקן בישראל, ביום רביעי השבוע, את הכנס השנתי של האיגוד, במרכז הכנסים האירועים "דימול" ברמת-גן, בנושא "חדשנות בזקנה".
לדברי שמואל (סמי) קידר, העלייה בתוחלת החיים והתחזית לאריכות ימים מדגישה את הצורך של המדינה להיערך למגמות ולהזדמנויות ההתחדשות בעולם הזקנה, תוך חיבור בין הגיל המתקדם ועולם הטכנולוגיה והחשיבות המכרעת של הטכנולוגיה ביצירת מענים לאתגרי הזקנה. כמו כן ידונו בכלכלת אריכות ימים והשפעת החדשנות הטכנולוגית, כמו הרובוטים, הבינה המלאכותית ועוד, על האדם הזקן, הקהילה והמנהיגות.

הכנס, המתקיים זו השנה השנייה בצל מלחמת "'חרבות ברזל", שהציבה אתגרים רבים לאוכלוסיית האזרחים הוותיקים, חייבה את העמותות לזקן בישראל להיערך מחדש, כדי לתת מענה ושירות לאוכלוסייה המבוגרת. "המלחמה פגעה ופוגעת במיוחד באוכלוסיות מוחלשות, ביניהם גם האזרחים הוותיקים, שגם קודם התמודדו עם קשיים לא מעטים", אומר שמואל (סמי) קידר, מנכ"ל איגוד הל"ב. "מרכזי היום, כמו הקהילות התומכות מהווים עבורם קרש הצלה ומקור תמיכה קהילתי. האזרחים הוותיקים מעידים כי הם מחפשים את הקהילתיות ותחושת ה'ביחד' עוזרת לנפש להתאושש ולהשתקם לאט-לאט".
"1.2 מיליון האזרחים הוותיקים בישראל מחפשים פעילויות העשרה, תמיכה ובילוי, והעמותות לזקן מציעות מגוון רחב של מענים, המאפשרים להם ולבני משפחתם לקבל שירותים תומכים ולהמשיך להתגורר בקהילה", אומר קידר. "בין השאר אנו מפעילים 180 מרכזי יום, בכל הארץ, המספקים לקשישים פעילויות מגוונות, ארוחה והסעה ומהווים פתרון להפגת בדידות ומניעת התדרדרותם והגעה למצבי דכאון, הגורמים למחלות ולמוות. מרכזי היום הינם בבחינת הצלת חיים ממש והם מספקים את מגוון השירותים העשיר והרחב ביותר מכל הפתרונות הקיימים ומאפשרים לאזרח הוותיק לצאת מהבית, להיפגש עם אנשים בני גילו ולהנות מאיכות ואריכות חיים", ציין שמואל (סמי) קידר.
הכנס מתקיים השנה כשברקע דרישת איגוד הל"ב, בשם כל העמותות למען הזקן בישראל, לעדכון תעריפים להפעלת המסגרות השונות הפועלות למען האזרחים הוותיקים, על-ידי משרד הרווחה והביטוח הלאומי, תעריפים שלא עודכנו בשנים האחרונות, אלא רק בשיעור של עליית המדד, והעמותות נאלצות לממן מתקציבן את ההתייקרויות במשק, הן של המזון ומוצרי הצריכה והן של השירותים השונים.