היא אמנם נחשבת לאוכל הרחוב הכי מושחת ושומני, אבל לשווארמה מעכשיו יש פנים חדשות. פיתוח חדשני של חברת 'מרינה פטריות' מציע לצרכן הישראלי להנות משווארמה חמה, טבעונית וטעימה על בסיס פטריות ב2 דקות של הכנה על המחבת בבית. המוצר יושק במסגרת תערוכת החקלאות המובילה בישראל אגרומשוב ב 14-15.6 בבנייני האומה בירושלים.
תקופת הקורונה אפשרה לחברת 'מרינה פטריות' להאיץ את הפיתוח ולהציע לצרכן הישראלי שווארמה טעימה במיוחד וטבעונית, על בסיס פטריות שמרגישות לגמרי כמו הדבר האמיתי ואפילו בריאות.
תשכחו מכל מה שידעתם על שווארמה צמחונית מהסופר. כאן לא מדובר בתחליף בשר, אלא בשווארמה מפטריות בשרניות, עסיסיות וטריות. הפטריות נקטפות מידי יום ומשם מועברות ישירות למפעל להכנת השווארמה. על מנת שתהנו ממוצר טרי ובשיאו – לא תמצאו את המוצר במקפיא, אלא דווקא במקרר במחלקת הירקות.
השווארמה החדשה פותחה בעקבות ההצלחה של 'המבורגר הפטריות' של מרינה שזכה לתשבחות רבות בקרב ויצר ביקוש לארוחות מוכנות נוספות מפטריות. בדומה להמבורגר, גם השווארמה מפטריות היא מוצר טבעוני לחלוטין, כך שמי שנמנע מאכילת מוצרים מן החי, יכול ליהנות ממנה בראש שקט.
בנוסף, השווארמה דלת קלוריות- רק 160 קלוריות במנה, פחות ממחצית הקלוריות שבשווארמה בשרית. ההכנה של השווארמה מפטריות פורטבלו ושמפיניון טריות יוצרת מוצר שאף עולה בטעמו על המקור. הפטריות הינם עשירות בנוגדי חמצון שמהווים "אנטי אייג'ינג" טבעי וכן בוויטמינים ומינרלים, כדוגמת: ויטמין B, ויטמין C, ויטמין D, ברזל, אשלגן ועוד.
במחקרים שונים נמצא כי פטריות מאכל יכולות לסייע בחיזוק מערכת החיסון, בהגנה מפני דלקות ובמניעת סוגי סרטן שונים, כדוגמת סרטן השד, סרטן הפרוסטטה ועוד. בנוסף, לבישול אין השפעה כמעט על ערכן התזונתי, ויש הטוענים כי קיימת עדיפות בצריכת הפטריות לאחר בישולן.
השווארמה תוצג לראשונה לקהל במסגרת התערוכה החקלאית המובילה בישראל- אגרומשוב שתתקיים ב 14-15.6.2021 בה יוצגו מגוון גידולים חדשים ומפתיעים, טכנולוגיות מתקדמות וכו'.התערוכה תתקיים זו השנה ה 30 ולראשונה בבנייני האומה בירושלים עם מאות מציגים ואלפי חקלאים ויזמים בתחום החקלאות.
התערוכה שמתקיימת בחללים ממוזגים הינה האירוע החקלאי הראשון לאחר עידן הקורונה ובקרב החקלאים נרשמת התרגשות רבה לקראת האירוע החגיגי כאשר מציגים גם מעבר לים צפויים להגיע ולקחת חלק כאורחים וכמציגים.