
למרכז הרפואי זיו בצפת הובא ע"י מד"א גבר בן 27 מישוב בגליל העליון, לאחר שהוכש אתמול על ידי נחש צפע בכף ידו הימנית. טופל בסרום-אנטיוונום (Antivenom) נגד הכשה של צפע ארצישראלי (Vipera palaestina), כשהוא בהכרה מעורפלת, במצב קשה ובלתי יציב ויועבר בהמשך למחלקת טיפול נמרץ להמשך טיפול תרופתי ונשימתי תומך.
הגבר, שהוכש כבר אתמול, סיפר כי נמנע מקבלת טיפול רפואי כי לא חש כאב והנחש נראה לו קטן, אולם לפני שעה קלה החל להרגיש ברע והגיע עצמאית למרפאת קופ"ח בקריית שמונה. משם הובהל במהירות לבית החולים כשגופו מראה תגובה קשה של הרעלה כתוצאה מהתפשטות ארס הנחש.
פאראמדיק מד"א יונתן לנקרי סיפר: "כשהגענו למקום ראינו גבר כבן 27 בהכרה מלאה עם סימני הכשה בכף היד ובמצב של תגובה אלרגית, הוא סיפר שהוכש ככל הנראה בשעןת הלילה ועכשיו כשסבל מכאבים ופיתח תגובה אלרגית קשה התפנה למרפאה בעיר, הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים שכלל טיפול תרופתי ולאחר שמצבו התייצב פינינו אותו להמשך טיפול בבית החולים כשמצבו בינוני ויציב"
רופאי המרכז הרפואי זיו מזכירים כי במקרה של הכשת נחש אין להשתהות!!! יש לפנות את הנפגע במהירות האפשרית לקבלת טיפול רפואי. הטיפול הראשוני שיש להעניק לנפגע לפני הגעת הצוות הרפואי או ההגעה למיון בבית החולים, הינו השכבת הנפגע והרגעתו. חשוב מאוד שהאדם שהוכש יהיה רגוע ככל האפשר וימעיט בפעילות פיזית, מאחר שעלייה בקצב הדופק ובלחץ הדם מזרזים את התפשטות הארס בגוף.
חשוב לקבע את הגפה או לכל הפחות להניח אותה בצורה שתמעיט ככל הניתן את תזוזתה. חשוב ביותר לנסות ולזהות את סוג הנחש, צבעו ומאפייניו. זיהוי הנחש יסייע לרופאים בטיפול בנפגע ההכשה ובמתן האנטיוונום המתאים.