האם רישום ב"ספר הבריתות" המציין את יום עריכת הברית יכול להיות עדות מהימנה ליום הולדתו שלח התינוק 8 ימים קודם לכן? נושא זה עמד לדיון בבית המשפט לענייני משפחה בחיפה.
אדם כבן 90, הגיש בקשה לשינוי תאריך לידתו כפי שנרשם במשרד הפנים בעת שעלה לארץ. לדבריו, לידיעה בדבר למועד לידתו הנכון "משמעות עמוקה לזהותו, לשורשיו ומקורותיו הכה חשובים לו, במיוחד בגילו דהיום". הרעיה המרכזית שהציג היתה רישומו ב"ספר הבריתות ארם צובא". המדובר במאגר רב רושם אותו ניהלו מוהלי הקהילה היהודית בעיר ואשר הועלה למרשתת על ידי המרכז העולמי למורשת יהדות ארם-צובא. כאמור שמו מופיע שם ביום שבו נערכה לו ברית המילה.

נציג היועץ המשפטי לממשלה התנגד לבקשה לשינוי תאריך הלידה וטען בין השאר כי יום ברית המילה אינו הוכחה שהאיש נולד 8 ימים קודם לכן, מאחר ולעתים הברית אינה מתקיימת דווקא ביום השמיני ללידה, עקב מחלת התינוק. עוד טען נציג הפרקליטות כי מאגר ספר הבריתות שמופיע במרשתת אינו אמין. "מדובר בראיה בעלת מידת אמינות נמוכה. לא ברור מי אחראי על האתר, מאיפה שואב מידע ועד כמה מדויק"
סגנית נשיא בית המשפט לעניני משפחה השופטת אלה מירז קיבלה את בקשתו של הקשיש לשנות את תאריך לידתו בין השאר משום שמניעיו אינם כלכליים "ואין בקבלת תביעתו כדי להקנות לו טובת הנאה כלכלית או חומרית, כי אם מניעים אישיים בלבד – להירשם תחת תאריך לידתו לאשורו ולחגוג את יום הולדתו בו ביום בו הגיח אל אויר העולם".
"אין כל מניע נסתר או בלתי ראוי ברצונו או בהליך זה. נוכח הראיות שהציג בפניי, אין כל צידוק שלא להיענות לבקשתו ולהורות על תיקון המרשם כמבוקש" כתבה השופטת ואיחלה לתובע "בריאות איתנה ואריכות ימים, ושיזכה לחגוג את יום הולדתו בחיק משפחתו לפי יום הולדתו החדש-ישן".