עו"ד ציון אמיר שייצג את הלוחם בן דרי מגיב לפסה"ד שניתן היום בביהמ"ש העליון: "נשלח ע"י המדינה להגן על גבולות הארץ ולהתמודד מול גל של פורעים והמון מוסת". מנכ"ל ארגון 'חוננו': "בושה שהמדינה מגישה ערעור כנגד חייל שנשלח להגן עליה"
עו"ד ציון אמיר, אשר ייצג את לוחם מג"ב בן דרי, מגיב לפסק הדין של ביהמ"ש בעניינו – שהכפיל את עונשו מ- 9 חודשי מאסר ל-18 חודשים. דרי הורשע בגרימת מותו ברשלנות של מתפרע פלסטיני במהלך יום הנכבה.
"יש להצטער צער עמוק על החלטת דעת הרוב בביהמ"ש העליון שהחמירה בעונשו של לוחם מצטיין, שנשלח ע"י המדינה להגן על גבולות הארץ ולהתמודד מול גל של פורעים והמון מוסת, שביקש לעשות שפטים בלוחמינו, תוך יידוי אבנים שסיכנו את חייהם, זריקת רימוני עשן וכיו"ב – מעשים קשים וחמורים".
עוד אמר עו"ד אמיר כי לפסה"ד עלולות להיות השלכות על תפקודם של לוחמים: "אני חושש מההשלכות החמורות שיכולות להיות לפס"ד זה על מידת המוטיבציה של לוחמים, שמעתה ואילך ידם על ההדק תהיה קשה, ותוביל אולי לפגיעה ביכולת המבצעית שלהם.
יש להתנחם בפס"ד של דעת המיעוט, של כבוד השופט יוסי אלרון, שלא היסס לומר את הדברים בצורה ברורה, צלולה וחד-משמעית, כאשר דיבר על העובדה שהלוחם נשלח ע"י המדינה לביצוע תפקידו, כאשר מולו ניצב גל מתפרעים שהשליך אבנים לעברו. והחשוב ביותר, ציין השופט אלרון, שלא ניתן לבחון בתנאי מעבדה, תוך הפעלת חוכמה שלאחר מעשה, את שיקול הדעת של לוחם במצב מיוחד ורווי לחץ שכזה.
השופט אלרון כתב באופן ברור שלא היו ללוחם כוונות זדון, ולכן לשיטתו היה מקום לדחות את ערעורה של המדינה. למרבה הצער זה המצב ונצטרך להתמודד עם זה בהמשך, תוך ניסיון להקלה בעונשו, בפורום שבו צריך לעשות את זה, אולי באמצעות פניה לביצת הנשיא".
שמואל מידד (זנגי), מנכ"ל ארגון חוננו, שמלווים את משפחתו של בן דרי ומסייעים להם, מסר: "בושה וחרפה כפולה ומכופלת על עצם כתב האישום, ועל הערעור על קולת העונש, שהמדינה מגישה כנגד חייל שנשלח להגן עליה. זה כולל את בתי המשפט שלה. זו כפיות טובה כלפיי החייל, עצם הגשת הערעור וההחלטה המבישה. הנחמה הקטנה היא דעת המיעוט של שופט שנראה אחרת משני שופטי הרוב, בעל יושר והבנה שלו את המציאות והבנת המרחב הציבורי, עם הערכה כלפיי ביהמ"ש המחוזי ששיקלל את כל הנתונים".
ובתוך כך, בראיון שמסר היום שר הביטחון אביגדור ליברמן, ביטא השר ביקורת על שופטי בית המשפט העליון שהחמירו את עונשו של הלוחם מתשעה חודשי מאסר ל- 18 חודשים:
"מי שבאמת נלחמים יום יום בטרור, שחשופים לפרובוקציות, גם להם יש רגשות, הם לא רובוטים. יכול להיות שבאותן נסיבות מבצעיות, החייל נהג פחות נכון. זה לא אומר שצריך להחמיר בעונשו בצורה כזאת", אמר שר הביטחון.
בצילום: עו"S ציון אמיר מתוך ויקפדיה