
cהשקעה של מליוני ₪ ולאחר 3 שנות בינוי מוקפדות נחנך במרכז הרפואי כרמל חדר אוכל סגל משודרג מודרני ומעוצב. חדר האוכל החדש הינו החלק האחרון בפרוייקט רחב היקף של בינוי ושדרוג מערך ההסעדה והמטבח של כרמל לטובת כלל המטופלים והצוות.
מערך ההסעדה של המרכז הרפואי כרמל התחדש והתקדם והוא מעניק כיום את שירותי המזון והאוכל ברמה איכותית ובסטנדרטים הגבוהים והמחמירים ביותר של תקני בטיחות ואיכות מזון הנדרשים בעולם ועל פי תקני משרד הבריאות החדשים.
סיגל זומר המנהלת האדמניסטרטבית של כרמל אומרת כי פתיחת חדר האוכל לסגל בית החולים לאחר 3 שנות בינוי מחדש היא גולת הכותרת של שדרוג מערך ההסעדה בכרמל שכלל ניהול 4 פרוייקטים מורכבים ברצף ובמקביל. את השדרוג בהסעדה ובאוכל למטופלים ולסגל מובילים שף ומנהל המטבח הותיק חביב בנאי והשף הראשי עופר פישמן שהצטרף לאחרונה כחיזוק משמעותי לצוות המטבח לאחר ניסיון רב שנים ברשת מלונות דן כרמל.
חדר האוכל החדש שנחנך לאחרונה מאופיין בעיצוב עכשיוי ומודרני הכולל מתחמי הגשה המאפשרים תנועה ויעילות תפעולית לצוות ולסועדים. בחדר האוכל כ- 170 מקומות ישיבה נוחים ובנוסף דלפקים מעוצבים ועמדות משולבות בבארים ובסגנונות מגוונים, המעוצבים בקו מודרני ונעים לעין.
סיגל זומר מעדכנת כי מדובר בפרוייקט מורכב שכלל שיפוץ מסיבי של המטבח הישן, בניית מטבח זמני, הקמה ותפעול של חדר אוכל זמני לטובת הסגל, בנייה של מטבח חדש על פי כל הסטנדרטים של איכות ובטיחות כשלבסוף הדובדבן, פתיחת חדר האוכל המשודרג לסגל בית החולים. עלות כלל הפרויקט אשר כלל בנוי רכש ציוד והצטיידות עמדה על כ 13.5 מליון ₪. "ההצלחה הגדולה בפרוייקט אומרת סיגל היא היכולת שלנו לבצע את כל העבודות ברצף ומבלי לפגוע לרגע באספקת האוכל למטופלים ולסגל ".
כבר 34 שנים מנהל חביב בנאי את מטבח כרמל בהצלחה. עם טון עגבניות לשבוע, 6 טון בשר עופות ודגים לחודש ועוד מגוון ענק של מאות מוצרי מזון שונים הוא אחראי על הפקת כ 900,000 מנות אוכל בשנה לכל המטופלים ולסגל. "היום אנחנו בהחלט יכולים להיות גאים במערך הסעדה לטובת המטופלים ובחדר אוכל סגל מהיפים והטובים ביותר בבתי החולים בישראל", אומר חביב.
לצד השניצל והפירה המסורתיים העמידו חביב בנאי והשף עופר פישמן מגוון רחב מעורר תיאבון של שפע מנות ותפריטים הלקוחים היישר מתפריטי בתי המלון והמסעדות המובילות. תמצאו שם עמדות שף עם מגוון מאכלי עמים, אוכל מקסיקני, טורטיות חמות בטעמים, צ'ילי קונקורנה, פסטות איטלקיות, לחם בעג'ון טורקי, מרקים טריים בכל יום, עמדה חדשה למנות אחרונות, פירות העונה, מוסים, עוגות ומאפי קונדיטוריה טריים הנאפים במקום, ועוד ועוד.
החיזוק הקולינרי של כרמל השף עופר פישמן אומר כי בהמשך לשדרוג מערך ההסעדה הושם דגש בכל התפריטים גם על מאכלי בריאות, מנות טבעוניות וצמחוניות וכי כל התפריטים והמזונות למטופלים ולצוות נערכים יחד עם מומחי הדיאטה של בית החולים.
" אנחנו לא נחים לרגע ועובדים כל הזמן על אסטטיקה וטעמים חדשים כדי לקלוע הכי נכון לאיכות ולטעם של המטופלים והצוות שלנו", אומר השף פישמן.
את הפרויקט המורכב בצד התכנוני התפעולי והביצועי הובילו בכרמל מנהל המערך הלוגיסטי עוז יאיר, מנהל הפרוייקטים רמי הרוש, מהנדס ביה"ח דורי בז'ראנו, הילית שצקין מרכזת בריאות הסביבה, מחלקת אחזקה של ביה"ח ועוד שותפים רבים. הפרויקט לווה ע"י האדריכל עופר סיאקי, חברת סטמה לייעוץ מטבחים ומערכי הסעדה, ובפיקוח משרד הפיקוח צביקה רום.
במנהלת האדמניסטרטבית סיגל זומר מסכמת ואומרת כי " מדובר בסיומו של פרוייקט מורכב בשלבים התומך בכל תהליכי העבודה ובשמירה על בטיחות המזון המאפשר שיפור משמעותי בהסעדת המטופלים והסגל. אני מבקשת להודות לכל צוותי ההנדסה המטבח האחזקה והלוגיסטיקה, אשר תוך שיתוף פעולה הדוק ומקצועי אפשרו את סיומו המוצלח של פרוייקט רב שנים זה. פרויקט זה מהווה נדבך נוסף בהתאמת בית החולים והתשתיות לעמידה בכל דרישות ותקני הבטיחות בתשתיות, בשירות למטופלים".
בצילומים – צוות המטבח וחדר האוכל החדש של כרמל קרדיט – צילומים אלי דדון