עשרות רופאים בכירים, אחים ואחיות, חברי הנהלת בית החולים, יו"ר הוועדים, עובדי מנהלה ועוד עשרות עובדים מכל חטיבות בית החולים הגיעו להפגנת המחאה מול חדר המיון של כרמל כשהם נושאים שלטים גדולים ובהם קריאה נחרצת – דיי לאלימות.
האחים והאחיות העובדים בחדר המיון סיפרו בהתרגשות רבה ובדמעות על העובר עליהם. " זה ממש לא מקרה חד פעמי לצערי, סיפרה האחות יפעת אלון העובדת כבר 7 שנים בחדר המיון בכרמל, כמעט כל יום אני וכל הצוות במיון סופגים קללות ואלימות מילולית קשה מהמטופלים אבל אנחנו משתדלים להכיל ולבלוע את התקיפות וזה פשוט הורס אותנו מבפנים, אני חוזרת הבית שבורה ומותשת, כשכל מה שרציתי ובאתי לעשות זה לעזור ולטפל באנשים ברגעים הקשים שלהם, זה ממש לא מגיע לנו ופוגע בכולנו מאוד קשה".
האח שהותקף במיון וביקש להשאר בעילום שם, סיפר כי אחרי כמעט 30 שנה כאח בחדר המיון בכרמל הוא כבר ראה וחווה את הכל. " קשה להפתיע אותי במיון, אני כבר מזהה כל בעיה וכל חולה ומטופל. ראיתי את מצבו של החולה שהיה מוזנח והגיע אלינו אחרי ששוחרר מבית חולים אחר, הרגעתי אותו וחיברתי אותו לעירוי. לפתע הוא תלש את העירוי מידו והחל לקלל אותי בקללות מאוד פוגעות, וכשנגשתי להרגיע אותו הוא קפץ עליי תקף אותי באגרופים בפנים ושרט אותי קרוב לעיניים, בקושי הצלחתי להחילץ ממנו הזעקתי מיד את צוות הביטחון שהרחיק אותו מאיתנו והזמנו משטרה.
השריטות והמכות של החולה שפגע בי עדיין כואבות לי, סיפר האח המותקף, אבל אני בטוח שהם יעברו בקרוב, מה שיותר כואב לי זו הפגיעה הנפשית בי. זו הפגיעה הכי קשה עם צלקת עמוקה שתישאר איתי עוד הרבה זמן. זה יקח תקופה ארוכה אבל בסוף אני מאמין שאתגבר כי פשוט אני חייב את זה לחולים ולמטופלים הבאים שלנו שיבואו למיון כרמל. למרות מה שקרה לי אני וכל הצוות של מיון כרמל תמיד נהיה כאן כדי להגיש עזרה לכל מי שזקוק".
כדי להקדים תרופה למכה מופעלת במרכז הרפואי כרמל מזה תקופה ארוכה סדנה מקצועית ומיוחדת בשיתוף האגף הסוציאלי בניהולה של הדס בן שלמה להתמודדות מול אלימות. הסדנה המועברת לכל הצוותים הרפואיים בכרמל מעניקה לצוות שיטות מתקדמות לזיהוי מקרה אלימות, ונלמדות בה דרכי גישה חדשות כדי לצמצם את החיכוך ולהנמיך את הסיכוי להתפרצות אלימה של מטופלים כלפי אנשי צוות. הסדנה מועברת גם לאנשי הביטחון של בית החולים במטרה לזהות ולמנוע מקרה אלימות ולעצור אותם בטרם הם הופכים לתקיפות חמורות.
רוני דיוקמן סגן מנהל בית החולים אמר באסיפת המחאה," אנו כהנהלה עושים ונמשיך לעשות הכל במסגרת החוק והאפשריות כדי שמקרים כלו לא יחזרו יותר, אבל הדבר העקרי מבחנתי הוא להיות ערניים ולזהות מקרים כאלה מיד כשהם מתחילים ובשום אופן לא לוותר ולהגיד יהיה בסדר. חובה על כל איש צוות שלנו כשהוא מרגיש שמתחילה סיטואציה של אלימות להרים מיד דגל אדום להזעיק את צוותי הביטחון המיומנים שלנו ולגדוע את האלימות עוד בטרם היא מרימה ראש".
פנינה וולף יו"ר ועד עובדי כרמל שהיא גם אחות במקצועה אמרה: " צר לי מאוד על מקרה שהתרחש ביום שישי ובו אחד העובדים שלנו נפגע. יש לנו דרישות לתגבר את אנשי השמירה בחדרי המיון. אני מאוד מקווה שהחברה שלנו תלמד לקח ויהיו סבלניים יותר מאשר אלימות. האלימות נמצאת בכל מקום וצר לי שכך מתנהגים"
אהובה טל מנהלת הסיעוד של כרמל שטיפלה וניהלה את כל אירוע התקיפה מתחילתו סכמה ואמרה לכל הצוות, " בעקבות המחאה שקיימנו ואחרי ההתכנסות, אנחנו מבינים בהנהלה שצוות המיון מאוד פגיע ונמצא במצב רגיש .
לכן כעת בתום השיחה עם הצוותים אני אקיים ישיבה עם צוות חדר מיון ונשב גם עם הנהלת בית החולים כדי להחליט מה הם הצעדים המיידים שבהם נוכל לנקוט בהקדם על מנת לעזור לצוות להרגיש ולהגביר את הביטחון שלהם, כמו להרחיק את המטופלים שנוקטים באלימות, כמו שבית החולים הוא זה שיגיש את התלונה הראשונית כשיש נושא של אלימות, וכמו לתת לצוות עצמו אפשרות להתבטא בשיחות אישיות, וכמובן הכי חשוב לנו לתמוך בצוותים כי הם נותנים את השירות הכי טוב כל הזמן שיש" .
עוד אמרה מנהלת הסיעוד אהובה, " אני כל צוות הסיעוד וכל עובדי בית החולים אומרים דיי ואפס סובלנות לאלימות. הצוותים שלנו צריכים להגיע לעבודה בביטחה, לעבוד בביטחה ולחזור הביתה בריאים שלמים ובטוחים. צריך לזכור כי בסופו של יום כולנו פה בבית החולים כרמל כדי להמשיך ולהעניק את הטיפול הרפואי האיכותי והמסור ביותר למטופלים שלנו ולא ניתן לאף פורע חוק לקלקל לנו את המשימה".
בצילום: עובדי כרמל בעצרת המחאה במיון קרדיט :צילום בית החולים כרמל