ד"ר מאיר כהן, יו"ר האיגוד לכירורגיה פלסטית ואסתטית בהסתדרות הרפואית: "עכשיו זה ברור כשמש, משרד הבריאות הוא זה שגרם לעליית מחירים וסירבול מיותר בגביה ללא שום תועלת. אין לנו יריבות עם הרפואה הציבורית וזו מלחמה מלאכותית שרק הציבור מפסיד בה. הרפורמה גזרה על הרופאים ועל המטופלים להיות תלויים בידי בית החולים כגורם מתווך שמעלה את המחירים ומביא לתוצאה הפוכה מזו שעמדה לנגד משרד הבריאות בראשית הדרך".
באמצעות עו"ד גדי בראון, ממשרד שמואל ליאור ושות', הציג הבוקר (29.10.2018) האיגוד לכירורגיה פלסטית ואסתטית הסתדרות הרפואית לשופטי בית המשפט העליון בהרכב השופט עמית, השופט קרא ושופט גרוסקופף את התנגדותו לאיסור הגביה הישירה של תשלום לניתוח יופי על ידי מנתח פלסטי מומחה.
על פי טענות האיגוד שהוצגו בדיון :"לפלסטיקאים ולניתוחי היופי אין כלל יריבות עם בתי החולים הציבוריים. שכן בקליניקה של המנתח הפלסטי יש גבול חד וברור בין רפואה פרטית לציבורית. משרד הבריאות ומשרד האוצר לא הראו שום תועלת באיסור הגביה. הם רק גרמו לעליית מחירי ניתוחי היופי". האיגוד הציג לשופטים תקדים ומנגנון שבו יכול להשתמש העליון להחרגה של ניתוחי היופי.
מדובר בהמשך תהליך העתירה לבג"ץ שהחל במרץ 2016 שהוגשה על ידי האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית שהינו חלק בלתי נפרד מההסתדרות הרפואית, בעניין הסעיף בחוק ההסדרים החדש שקובע כי התשלום עבור ניתוח פלסטי פרטי יוסדר מעתה מול בית החולים ולא מול הרופא המנתח.
העותרים טוענים נגד החוק אשר מחייב את המטופל לשלם לגורם מתווך אשר אינו תורם למטופל דבר, עניין המייקר עבור המטופל את השירות הרפואי ללא כל הצדקה. כך שאם עד היום אדם שעבר ניתוח פלסטי פרטי שילם לרופא ישירות את שכר המנתח ולבית החולים עבור השהייה, בעקבות החוק החדש הוא נאלץ להעביר את תשלום כולו לבית החולים, והוא (בית החולים) יהיה זה שמשלם לרופא. מדינת ישראל גם הודתה במהלך הדיונים הקודמים בעתירה, בעובדה שחלק מבתי החולים לוקחים עמלה בעבור גביית שכר הרופא מהמטופלים עבור ניתוח פלסטי פרטי, מאז אישור החוק.
בכך מודה המדינה, שאכן, כטענת העותרים, החוק החדש אינו משיג את מטרותיו בכל הנוגע לניתוחים פרטיים אסתטיים שאינם נכללים בסל שירותי הבריאות. ואמנם, כפי שהתריעו העותרים התיקון לחוק גורם דווקא להעלאת מחיר הניתוחים הפלסטיים למטופלים במקום להוזיל אותם.
העתירה הוגשה נגד כנסת ישראל, שר הבריאות, שר האוצר, ראש הממשלה, ממשלת ישראל, אסותא מרכזים רפואיים, הרצליה מדיקל סנטר, בית חולים אלישע, מרכז רפואי רמת אביב, מרכז רפואי חורב, נארא מדיקל סנטר, עתידים מדיקל סנטר , TLV מדיקל סנטר, שבע עיניים בנגב ומ.ר.ב. בתי חולים ומרכזים. בג"ץ 2252/16.
ובתוך כך נודע כי האיגוד לכירורגיה פלסטית יערוך בימים ראשון ושני ה – 11-12 בנובמבר 2018 בין השעות 17:00 ועד 22:00 כנס לציבור הרחב במוזיאון תל אביב לאמנות. הכנס יכלול הרצאות קצרות בסגנון טד, אשר יוגשו על ידי מנתחים פלסטיים מובילים. יוצג בו מידע חדשני למתעניינים בתחום ההזרקות, הטיפולים האסתטיים והניתוחים הפלסטיים וכן אינפורמציה חיונית לשוקלים לעבור ניתוח בעתיד. הכניסה בתשלום סמלי של 20 שקלים ליום הרצאות. מספר המקומות מוגבל ותינתן עדיפות לנרשמים מראש דרך עמוד הפייסבוק של האיגוד הנמצא בקישור הבא: https://www.facebook.com/ISPAS.ISRAEL
האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית הוא האיגוד המקצועי היחידי של ההסתדרות הרפואית בישראל אשר כולל בהכשרה שלו ובבחינות בכתב ובעל פה את תחום הרפואה האסתטית שאיננה כירורגית המהווה 25% מתכני ההתמחות. האיגוד הוקם במטרה להוות מסגרת ארגונית מקצועית לכ – 300 הרופאים המומחים והמתמחים העוסקים בכירורגיה פלסטית בישראל ולפעול לקידום ופיתוח המקצוע בתחום הטיפול, ההוראה והמחקר.
האיגוד המהווה חלק בלתי נפרד מההסתדרות הרפואית בישראל, מטפח קשרים עם ארגונים בינלאומיים העוסקים בניתוחים פלסטיים ומתעדכן בחידושים ומגמות במטרה ליישמם בארץ. כחברי איגוד יכולים להצטרף רופאים ורופאות בעלי תואר מומחה בכירורגיה פלסטית. האיגוד מפעיל עמוד פייסבוק וכן אתר אינטרנט פתוח לציבור הכולל את רשימת המומחים וממליץ לציבור להיכנס אליו לפני ההחלטה על ביצוע ניתוח www.plasticsurgery.org.il
בצילום:: מימין עו"ד עדי בראון ומשמאל ד"ר מאיר כהן יו"ר האיגוד. מאחור: השופטים גרוסקופף, עמית וקרא.