" עיצוב שיער הינו מקצוע בסיכון יתר לאסטמה תעסוקתית" כך כתבה רופאה מומחית ברפואה תעסוקתית, בחוות דעת שהוגשה לבית הדין לעבודה בחיפה שדן בתביעה שהגישה ספרית שחלתה באסטמה. על סמך חוות הדעת, הורה בית הדין לביטוח הלאומי להכיר בה כ"נפגעת עבודה".
התביעה הוגשה לפני כשלוש שנים, באמצעות עו"ד סאמי אבו ורדה מחיפה, מומחה לתביעות ביטוח לאומי, לאחר שפנייתה של הספרית, בשנות ה-30 לחייה, להכיר במחלה כזו שנגרמה עקב חשיפתה לחומרים במהלך עבודתה, נדחתה על ידי הביטוח הלאומי.

עו"ד טען כי במשך 6 שנים שבהם עבדה שישה ימים בשבוע, עסקה הספרית בעיצוב שיער ובהחלקות, כאשר חלק מהתהליך כלל מריחת השיער בחומר מיוחד בעל "ריח חזק מאוד", כשעל פי הוראות היצרן יש לבצע את העבודה הזאת באוויר הפתוח. כמו כן השתמשה הספרית בתרסיסים לעיצוב השיער וכל זאת גרם למחלת האסטמה. בעקבות המחלה הפחיתה הספרית את שעות עבודתה והחלה להעסיק עובדת שכירה במספרה.
בית הדין לעבודה מינה מומחית מטעמו שציינה כי ידוע על פי הספרות המקצועית, מעצבי השיער משתמשים בחומרים הגורמים "לאסטמה תעסוקתית". לדבריה קיים קשר סיבתי בין המחלה לחשיפה לחומרים בהם עבדה הספרית כמו כן ציינה כי "אין עדות לכך שהאסטמה התפתחה אצל התובעת על רקע תחלואה סביבתית או תחלואה טבעית".
כאמור בית הדין לעבודה קבע כי יש להכיר בספרית כ"נפגעת עבודה" ועתה תצטרך ועדה רפואית של הביטוח הלאומי לקבוע את אחוזי הנכות שלה.
עו"ד סאמי אבו ורדה: " באחרונה, שמענו באמצעי התקשורת על הסכנות הבריאותיות שבטיפולי שיער כ: צביעה, החלקה ועוד. טוב עשה בית הדין שמינה מומחית מטעמו ופסק על פי חוות דעתה. יש כאן פתח לרבים העוסקים בעיצוב שיער וסובלים מבעיות נשימה להכרה כנפגעי עבודה.