טיפ חדשות
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
מבזקי חדשות:
  • ריטריט כוכבות- סדנאות העצמה ספא ונופש במלון קראון פלאזה חיפה
  • תנועת אומ"ץ קוראת לקדם חוק שיחייב את הבנקים לשלם ריבית גבוהה יותר על יתרות הזכות, לטובת הציבור הרחב
  • הגדילו את החשיפה של העסק שלכם עם פרסום כתבות באתרים גדולים
  •  SUMMER SALE רשת H&O במבצע קיץ מטורף על אופנת הקיץ לנשים, גברים וילדים
  • מבצע ברשת NINE WEST: כל פריט שני ב – 99 ₪
  • ככה עושים שיחת זום ישר ממושב הנהג – ובלי הסמארטפון:Zoom משתלבת בחוויה הדיגיטלית החדשה של פורד ולינקולן
  • סיפור הצלחה: התחיל במכינה וסיים תואר הנדסאי תוכנה
  • היום לפני 43 שנה במלחמת לבנון הראשונה נערך קרב סולטן יעקב
  • חברת קוסמן ביוטי קיבלה לראשונה את הזיכיון הבלעדי לייבוא ושיווק מותג בישום היוקרה 'רוז'ה גלה פריז' (Roger&Gallet) בישראל
  • טעם חדש: חטיף חלבון בטעם חמאת בוטנים בציפוי שוקולד חלב מעולה
טיפ חדשות
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
איך לנקות נכון את הברזים והכיורים בבית?
ראשי » טיפ יומי » איך לנקות נכון את הברזים והכיורים בבית?

איך לנקות נכון את הברזים והכיורים בבית?

2 באפריל 2023 06:21

לפסח, מציעים מומחי מותג PLASSON Indoor טיפים כיצד לנקות ולשמור על הברזים והכיורים במטבח ובחדרי האמבט והשירותים

איך לנקות נכון את הברזים והכיורים בבית? לכבוד חג הפסח מציעים מומחי המותג  PLASSON Indoor כיצד לנקות וגם לשמור על הברזים והכיורים במטבח ובחדרי האמבט והשירותים. PLASSON Indoor – בית של פתרונות לאמבט ולמטבח.

לניקוי כיורים שונים יש להיעזר בחומרים שונים: ספוג רך, אקונומיקה או חומרים ייעודיים המתאימים לסוג החומר ממנו עשוי הכיור. לניקוי מרבית הברזים יספיקו מטלית רכה ויבשה, חומץ ביתי 5% (אפשר סינתטי) ומי סבון כלים.

כיורים:

ניקיון כיורים

הכיורים במטבח  פעילים כל יום. אם נקפיד לשמור עליהם נכון, הם ישמשו אותנו שנים רבות, כשהם נקיים ואסתטיים.

  • כדי לשמור על הכיור לאורך זמן, יש לנקות ממנו שאריות אוכל, שתייה וחומרים שונים מידי יום, באמצעות סבון כלים ושטיפה במים.
  • מומלץ ניקוי יסודי שבועי, עם חומרים ייעודיים.
  • יש להשתמש בחומרי ניקוי ביתיים בלבד של יצרן מוכר, שאושרו לשימוש למטרה זו.
  • אין להשתמש בחומרים המכילים חומצות חזקות או חומצות בריכוז גבוה )כגון חומצה הידרוכלורית או חומצה אצטית).
  • אין לערבב ולהשתמש בו זמנית בחומרי ניקוי מסוגים שונים.
  • מומלץ שלא להשרות את הכיור עם חומרי ניקוי לפרק זמן ממושך.
  • מומלץ להשתמש בספוג ניקוי עדין. אין להשתמש בספוג חד או דוקרני. (כדוגמת ספוג ניקוי המכיל סיבי ברזל או נייר זכוכית)
  • אין לגרד לכלוך באמצעות מכשירים חדים.
  • בסיום הניקוי יש לשטוף היטב את הכיור במים, ולוודא שלא נותרו בו או בסביבתו שאריות של חומרי ניקיון.
  • למניעת נזק טרמי וסדקים בכיור: אין לשפוך בו ישירות מים רותחים. אם מסיבה כלשהי יש לשפוך מים או נוזל אחר בטמפרטורה גבוהה, יש להזרים מראש ובמקביל לנוזל החם, גם מים קרים מהברז.

כיורי נירוסטה

  • יש להקפיד להשתמש אך ורק בספוג ניקוי רך ולהימנע משימוש בספוג ניקוי חד או דוקר, המכיל סיבי ברזל או נייר זכוכית
  • יש לנקות עם מים חמים וסבון כלים טוב, בעזרת מטלית או ספוג רכים, ואח"כ לנגב עם מטלית יבשה ורכה
  • להברקה, מומלץ להיעזר בחומר ייעודי

כיורי גרניט

  • יש להפריד בין כיורים בצבע בהיר, לצבעים כהים: כיורים לבנים – אוהבים מאוד אקונומיקה ; כיורים צבעוניים – אסור
  • אסור להשתמש במים רותחים – ללא פתיחת זרם של מים קרים מהברז, בו זמנית
  • כיורים בהירים: מותר ואף רצוי להשתמש באקונומיקה, ובלבד שמדובר בכזו המיועדת לשימוש ביתי ולא באחת שמיועדת לשימוש תעשייתי.
  • ניתן להשתמש בחומרים מסירי אבנית, מסירי שומנים או חומץ 5% – ובלבד שמדובר בחומרי ניקיון לשימוש ביתי )ולא בחומרי ניקוי תעשייתיים).
  • כיורים בצבע כהה (אפור מטאלי, שחור מטאלי, בטון, קפה): אין להשתמש בחומרים מלבינים מכל סוג שהוא, ובכלל זה אקונומיקה לשימוש ביתי. טרם שימוש בחומר כלשהו, חשוב לוודא שהוא לא מכיל חומרים מלבינים ו/או אקונומיקה.

ברזים:

ניקיון- ברז למטבח
צילומים –  PLASSON Indoor

אויבת הברזים היא האבנית – שנותרת על הברז לאחר התאדות המים. היא נראית כמו כתמים לבנים, ומצטברת בעיקר בזוויות ובמפרקים.האבנית היא משקע לבן אפרפר של סידן פחמתי, הנוצר על פני גופי חימום של מים ,(fouling) כשהמים מכילים יוני סידן, ביקרבונאט, יוני מגנזיום ולעיתים גם גופרית ("מים קשים"). משקעי האבנית מצטברים בברזים, בפתחי הדוש במקלחת ובמכשירים ביתיים שונים כמו קומקום, מדיח כלים, מכונת כביסה, מסנני מים ועוד. מומלץ להסירם בקביעות, משום שהם סותמים פתחים וצינורות ומפריעים לפעולתם התקינה של המכשירים והמוצרים השונים. האבנית גם אינה נעימה למראה.

כיצד למנוע אותה או להיפטר ממנה?

  • להקפיד לנגב את הברזים במטלית רכה ויבשה בכל פעם שמשתמשים בהם  
  • לניקוי אבנית שהצטברה יש להיעזר בחומץ ביתי 5%, המפרק אותה:
  • לטיפול במעט אבנית: שופכים מעט חומץ על מטלית שהורטבה במעט מים, ולנגב עימה את הברז. אחר כך, יש לנגב את הברז עם מטלית רכה ויבשה
  • לטיפול בשכבה עבה של אבנית: יש למרוח או להתיז חומץ ישירות על הברז ולהמתין 2 – 3 דקות להמסת האבנית. אח"כ, לשטוף במים פושרים ולנגב במטלית רכה ויבשה. לחזור על הפעולה אם יש צורך.
  • אין להשתמש בחומרי ניקוי חריפים המכילים חומצות: הם מזיקים לציפוי הברז (כרום וניקל), עלולים לגרום לכתמים ואף לגרום לקילוף הציפוי כולו.
  • אין לשפשף את הברז בברזלית או בסקוטש, העלולים לגרום לשריטות.
  • לניקוי לכלוך על הברז, מומלץ להשתמש רק במי סבון כלים.
  • אחת למספר חודשים מומלץ לפרק את המזלף או הפייה והרשת, ולהשרותם כחצי שעה בחומץ עם מעט מים. אחר כך, יש לשטוף היטב במים פושרים ולנגב במטלית יבשה ורכה.
  • אם יש הצטברות משמעותית של אבנית באחד מחלקי הברז או בבסיסו, מומלץ לבדוק אם יש צורך להחליף אטם או אם יש נזילה.
  • ברזים צבועים (שחור, זהב, גולד רוז) יש לנקות רק במטלית רכה ולחה, ללא חומרי ניקוי או חומץ.
פלסאון
« פוסט קודם
פוסט הבא »
טיפ יומי
9 ביוני 2025 זהבה הופמן

ולנו יש פלאפל! היום שמוקדש למאכל הלאומי

ליום הפלאפל הבינלאומי שיתקיים ב- 12.6- חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא מנדבת מניסיונה עובדות וטיפים


היפוקמפוס - Data Marketing ומסעות לקוח
אודות טיפ

אתר החדשות Tip היה מראשוני אתרי החדשות באינטרנט בישראל בסוף שנות ה-90 של המאה הקודמת. האתר הביא סיפורים בלעדיים בצד ידיעות חדשותיות ממגוון נושאים. לאחר פעילות של כמה שנים האתר נסגר .

דווקא בימים אלה, שבהם עוברת התקשרות הישראלית טלטלה עזה, חשנו צורך בחידוש הפורמט של אתר חדשות בלתי תלוי, המביא לגולשים את מבחר החדשות ובצידם הטיפים החמים של הרגע.

 

הגינות ויושרה עיתונאית

אנו מבטיחים להימנע ככל שניתן מהעלאת תכנים פוגעניים, מהצגת ידיעות המבוססות על שמועות, כי אנו נאמנים לאתיקה העיתונאית האחת והיחידה: לדווח את האמת, בזמן הנתון, בהגינות וביושרה עיתונאית.

מנהל האתר, יובל פלג, עיתונאי ותיק ומרצה לעיתונות באוניברסיטאות ובמכללות אקדמיות, יחד עם צוות הכותבים ישמרו על הכללים האלה ויהיו פתוחים וקשובים לכל בקשה, פנייה או הערה על תוכני האתר.

צור קשר

ניתן ליצור איתנו קשר באמצעות המייל:

[email protected]

מערכת האתר פועלת על פי חוק ומכבדת את זכויות היוצרים – לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים – אם זיהיתם יצירה שלכם באתר אתם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט [email protected]

גלילה לראש העמוד