טיפ חדשות
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
מבזקי חדשות:
  • הקואליציה מנסה להקשות על עמותות – בתנועת אומ"ץ מתנגדים לשינוי החוק
  • נערות מהפריפריה ציינו סיום שנה בתוכנית "קידום נערות במדע"
  • המותג המקצועי לטיפוח ועיצוב השיער L'Oréal Professionnel משיק את הדור החדש של מחליק לעיצוב השיער: SteamPod 4
  • נתניה: חנוכת בית ספר יסודי על שמו של גיבור ישראל נתן אלבז
  • סכסוך משפחתי: האישה סיימה משפטים בהצטיינות והצטרפה למשרד עו"ד מוביל, הבעל עדיין במבחני הלשכה
  • מחקרים: שטיפות אף עם תמיסת מי ים הפחיתו ב-62% את צריכת התרופות ולשיפור של 27% בתסמיני האלרגיה
  • מה עושים בחג השבועות?קרוז חגיגי ב"קראון איריס" של "מנו ספנות"
  • כיסוי עיניים יוקרתי מביתTAKEANAP עם כיס לתערובת צמחים…
  • ביה"ח כרמל ביה"ח המצטיין של השנה ב"כללית"
  • טיק טק משיק את טיק טק TWO בישראל…
טיפ חדשות
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
אבוקדו, הזהב הירוק
ראשי » בריאות » אבוקדו, הזהב הירוק

אבוקדו, הזהב הירוק

15 במרץ 2024 16:22

מאת ניאורה מרטה, דיאטנית קלינית ראשית, B.Sc , R.D, בחלי ממן, רשת המתמחה באורח חיים בריא

הוא הגיע אלינו מאמריקה הדרומית לפני למעלה מ 300 שנה, הוא אחד ממקורות השומן הבריאים ביותר בתזונה שלנו וכיום ניתן להשיג את האבוקדו כמעט לאורך כל השנה וכך להנות מהערכים התזונתיים שלו.

האבוקדו מתועד כמאכל עוד בתרבות האצטקית, שם נחשב כפרי בעל סגולות לשיפור הפוריות, והתפשט לשאר העולם כבר למעלה מ 300 שנה. בשנות התשעים עלה הביקוש לפרי והתפוצה שלו גדלה ולא בכדי, שכן הערכים התזונתיים של האבוקדו הופכים אותו למזון חשוב בעל מספר יתרונות תזונתיים:

ניאורה מרטה דיאטנית קלינית ראשית בחברת חלי ממן רשת המתמחה לאורח חיים בריא

מבחינה בוטנית האבוקדו נחשב פרי אך בניגוד לפירות, שהם מזון עתיר בפחמימות, באבוקדו כמות הפחמימות היא מזערית. ב 100 גרם אבוקדו יש כ 2 גרם פחמימות לעומת 12 גרם פחמימות בממוצע בפירות מסוגים שונים כגון תפוח או תפוז. אב המזון העיקרי באבוקדו הוא שומן ובעיקר שומן בלתי רווי שיש לו ערך תזונתי גבוה. דבר זה הופך את האבוקדו למזון הממתן עליות של רמת הסוכר בדם לאחר הארוחה ועוזר לשמור על תחושת שובע מתמשכת.

הרכב השומן העיקרי באבוקדו הוא השומן הבלתי רווי, ובעיקר חד בלתי רווי כמו חומצת שומן אולאית הנמצאת גם בשמן זית. הרכב שומנים בריא זה עוזר להפחית דלקתיות בגוף, לאזן את רמות הכולסטרול בדם ובאיזון הסוכר. כאשר האבוקדו לא זמין ניתן לשלב בתזונה שמן אבוקדו מכבישה קרה שגם לו הרכב שומנים איכותי. את שמן האבוקדו ניתן לשלב במנות קרות ומבושלות ובשל נקודת עשן גבוהה יותר הוא פחות נהרס בבישול לעומת שמן זית.

בהשוואה לסוגים אחרים של שומנים האבוקדו מכיל סיבים תזונתיים בכמות גדולה יותר. מנת שומן של כ 50 קלוריות מאבוקדו מכילה 2.5 גרם סיבים לעומת מנה של שקדים או פיסטוקים המכילה 1 גרם סיבים או  0.5 גרם סיבים במנת אגוזי מלך. לסיבים התזונתיים השפעות בריאותיות חשובות כגון איזון רמות הכולסטרול והסוכר בדם, שמירה על פעילות מעיים תקינה ושמירה על אוכלוסיית חיידקי מעי בריאה.

מקור מצויין לפיטוסטרולים. אלו הם רכיבים הקיימים במזון צמחי הדומים בהרכב הכימי שלהם לכולסטרול המיוצר בגוף. כאשר אנו אוכלים מזון מהכיל פיטוסטרולים הם מתחרים על ספיגת הכולסטרול מהמזון לגוף וכך עוזרים לאזן את רמות הכולסטרול בדם. הפיטוסטרולים נמצאים במגוון רחב של מזון צמחי אך ביחס לכמות הקלוריות במנת שומן לאבוקדו יש יתרון, מנה של 30 גרם אבוקדו מכילה 22 מ"ג פיטוסטרולים לעומת 10 גרם של שקדים המכילים 16 מ"ג פיטוסטרולים,  27 מ"ג בפיסטוקים או 14 מ"ג באגוזי מלך בהתאמה.

תכולת הוויטמינים והמינרלים באבוקדו מגוונת. כמו רוב הירקות והפירות הוא מכיל כמות נכבדת של אשלגן, מינרל העוזר לאזן את לחץ הדם, מכיל את הוויטמינים A, E הנחשבים כנוגדי חימצון חשובים  ואת וויטמין K העוזר לשמור על קרשיות תקינה של הדם. כמו כן נמצא ששילוב של אבוקדו בסלט עוזר לספיגת הקרוטן, המעניק את הצבע הכתום לירקות והפירות, שבגוף עצמו הופך לוויטמין A.

השימוש הקולינרי באבוקדו הוא נרחב. הטעם שלו עדין אך לא דומיננטי, מה שמאפשר לשלב אותו במגוון רחב של טעמים של מתכונים וכמות השומן הגדולה שהוא מכיל מעניקה מרקם קרמי ושמנתי. הוא עוזר להדגשי את הטעמים של המתכון בו הוא נמצא וניתן לאכול אותו קר או חם. בטמפרטורת החדר הוא שומר על מרקם יציב. לאחר שחותכים אבוקדו הוא משחים בשל החשיפה לאוויר וכדי למנוע את ההשחרה יש לטפטף על בשר האבוקדו מיץ לימון או לעטוף בניילון נצמד ולאחסן במקרר.

הערכים התזונתיים והקולינריים של האבוקדו הופכים אותו למזון בעל ערך תזונתי מצויין ומאפשרים שילוב קבוע שלו בתפריט בריא ומאוזן.

מתכון לרוטב אבוקדו לסלט

מתכון לרוטב אבוקדו ותפוז לסלט עלים

מצרכים ל 2 מנות:

חצי אבוקדו בינוני בשל

שליש כוס מיץ תפוזים

2-3 עלים של בזיליקום

מעט מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:

מכניסים לבלנדר קטן את האבוקדו, מיץ תפוזים בזיליקום ותבלינים וטוחנים למרקם חלק. שופכים על הסלט ומגישים.

סלט ביצים ואבוקדו

סלט ביצים ואבוקדו של חלי ממן צילום יחסי ציבור

באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

מרכיבים:

  • 1/4  אבוקדו קטן מעוך היטב
  •  2 גבעולי בצל ירוק בגודל בינוני, קצוצים היטב (כולל החלק הלבן), או בצל סגול בגודל קטן, קצוץ
  •  2 ביצים קשות מעוכות היטב
  •  1 כף כמיונז
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

לערבב היטב את כל החומרים ולתבל לפי הטעם, רצוי להכין סמוך להגשה.

אבוקדו דיאטנית חלי ממן מתכונים
« פוסט קודם
פוסט הבא »
טיפ יומי
13 במאי 2025 דן ליאורי

מחקרים: שטיפות אף עם תמיסת מי ים הפחיתו ב-62% את צריכת התרופות ולשיפור של 27% בתסמיני האלרגיה

לרגל עונת האביב והאלרגיות הנטורופתית שיר שינפלד מסבירה ומעניקה טיפים


היפוקמפוס - Data Marketing ומסעות לקוח
אודות טיפ

אתר החדשות Tip היה מראשוני אתרי החדשות באינטרנט בישראל בסוף שנות ה-90 של המאה הקודמת. האתר הביא סיפורים בלעדיים בצד ידיעות חדשותיות ממגוון נושאים. לאחר פעילות של כמה שנים האתר נסגר .

דווקא בימים אלה, שבהם עוברת התקשרות הישראלית טלטלה עזה, חשנו צורך בחידוש הפורמט של אתר חדשות בלתי תלוי, המביא לגולשים את מבחר החדשות ובצידם הטיפים החמים של הרגע.

 

הגינות ויושרה עיתונאית

אנו מבטיחים להימנע ככל שניתן מהעלאת תכנים פוגעניים, מהצגת ידיעות המבוססות על שמועות, כי אנו נאמנים לאתיקה העיתונאית האחת והיחידה: לדווח את האמת, בזמן הנתון, בהגינות וביושרה עיתונאית.

מנהל האתר, יובל פלג, עיתונאי ותיק ומרצה לעיתונות באוניברסיטאות ובמכללות אקדמיות, יחד עם צוות הכותבים ישמרו על הכללים האלה ויהיו פתוחים וקשובים לכל בקשה, פנייה או הערה על תוכני האתר.

צור קשר

ניתן ליצור איתנו קשר באמצעות המייל:

[email protected]

מערכת האתר פועלת על פי חוק ומכבדת את זכויות היוצרים – לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים – אם זיהיתם יצירה שלכם באתר אתם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט [email protected]

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס